Zuiderwind

Zuiderwind

Live at https://soundcloud.com/zuiderwind
Luc Beek, Kinge Brands, Jean-Paul Hofman, Richard Nazier, Tom Westerwoudt

Zuiderwind

Zoomlink: https://us04web.zoom.us/j/71394223225?pwd=T2RZUGVyL0lJK1dXbGhNZklaQld1dz09

Meeting ID: 713 9422 3225
Password: zuiderwind

Wij staan voor verbinding en culturele verrijking op Rotterdam Zuid. Om dit te bereiken, steunen we de makers van cultuur in Rotterdam Zuid door ze in contact te laten komen met elkaar en met de buurtbewoners. Zo kunnen er nieuwe gesprekken tussen verschillende makers en bewoners kunnen ontstaan en kunnen ze elkaar inspireren.

Om deze gesprekken te laten ontstaan, nodigen we professionele makers op Zuid, professionele makers uit andere delen van Rotterdam, beginnende makers, bewoners met een mening over cultuur, organisaties en andere betrokkenen uit de creatieve sector, zoals beleidsmakers en wethouders uit. We laten ze praten over hun werk en ideeën op een podcast in het hart van Rotterdam Zuid: Zuiderwind.

De stem en de verhalen van deze gasten kunnen als inspiratie dienen voor makers en bewoners op Zuid. Daarnaast kunnen al deze groepen elkaar zo beter leren kennen, begrijpen en weten wat ze elkaar kunnen bieden. De gesprekken die hieruit ontstaan, kunnen leiden tot nieuwe culturele initiatieven op Zuid. De kwaliteit is er al, maar samen sta je sterker en kun je meer impact creëren. Zo krijgt het cultureel aanbod op Zuid een boost. Uiteindelijk wordt door deze bottom-up aanpak culturele participatie in de buurt verhoogd. Deze participatie is een middel om mensen samen te brengen, hun blik te verbreden en ze iets bij te brengen.

Ook wordt het verzamelde materiaal aangeboden op MBO- en middelbare scholen. Dit omdat wij geloven dat de interesse in kunst & cultuur vaak begint in de klas en het dus vanuit daar gestimuleerd kan worden.

De naam Zuiderwind

Dit is een warme wind, een wind die positiviteit en nieuwe dingen met zich mee brengt. Deze wind komt uit Zuid (in dit geval Rotterdam Zuid), maar kan overal naartoe waaien.

Vorm van de podcast

De podcast is een gesprek tussen host Boyd Grund (theatermaker en -speler, scenarioschrijver) en een gast. Het onderwerp is iedere keer anders, maar ligt rond cultuur en makers in Rotterdam (met een focus op Rotterdam Zuid). De host en de gast bepalen iedere keer het onderwerp. In de podcast gaan ze in gesprek over onder andere de bezigheden van de gast, hoe ze zijn begonnen en waar ze naartoe willen, de ontwikkelingen rondom de creatieve sector in Rotterdam Zuid en Rotterdam in het algemeen, etc.

De gasten die komen praten op de podcast zijn professionele makers op Zuid, professionele makers uit andere delen van Rotterdam, beginnende makers, bewoners met een mening over cultuur, organisaties en andere betrokkenen uit de creatieve sector, zoals beleidsmakers en wethouders. Er is dus gekozen om niet alleen makers uit Zuid aan het woord te laten, maar ook andere mensen die iets te maken hebben met cultuur. Zo kan bijvoorbeeld ook iemand die uit Zuid komt en hier nu niet langer werkt te gast zijn op de podcast. Dit, zodat makers uit Zuid ook andere perspectieven van beleidsmakers, bewoners en makers van buiten Zuid aan kunnen horen en zodat mensen van buiten Zuid ook betrokken worden en zich verbonden gaan voelen met de podcast en de onderwerpen die hierop besproken worden.

De podcast wordt opgenomen in de oude Intertoys op de Groene Hilledijk. Bij de opname zullen de host en de gast voor de etalage zitten, zodat mensen uit de buurt van buiten naar binnen kunnen kijken en eventueel de interactie aan kunnen gaan door naar binnen te lopen.

Programma 3 Juni : Podcast met Mitchel Samson (Cult North).
Mitchel Samson is directeur bij Stichting Cult North. De organisatie focust op het inspireren en samen organiseren van sociaal culturele evenementen voor en door jongeren uit Rotterdam Noord.

LEGACY ZUIDERWIND

Podcast 1 EMI

Samen met Reinier Weers en Dafne Foet gaan we in gesprek over cultuur op zuid. 

Link podcast 1: https://soundcloud.com/zuiderwind/zuiderwind-aflevering-1-emi-op-zuid

Podcast 2 Lorenzo Elstak
Boyd Grund en Richard Nazier gaan in gesprek met Lorenzo Elstak. Initiatiefnemer van IK BEN WIJ en St. Katendrecht, tevens eigenaar van dansentertainment bedrijf Pure-Amusement

Link podcast 2: https://soundcloud.com/zuiderwind/zuiderwind-aflevering-2-lorenzo-elstak

Podcast 3 Big Jay

Boyd Grund en Richard Nazier gaan in gesprek met Big Jay. Deze Rotterdamse legende is bekend van Stichting Helderheid, productiehuis Flow en het Get Loose Festival. Tune in!

Link podcast 3: https://soundcloud.com/zuiderwind/zuiderwind-aflevering-3-big-jay

SOCIAL MEDIA

 

ARTWORK LOGO