De stad schakelt, het LAB schakelt

De stad schakelt, het LAB schakelt

Live at

De nieuwe werkelijkheid onder het Corona Virus.

Van vrij bewegen, mooie plannen voor de stad maken zijn alle groepen ook in sociale isolatie gegaan. En hoe kan je deze nieuwe werkelijkheid nu vormgeven? De geplande activiteiten kunnen niet live doorgaan. Vergaderingen met stakeholders worden uitgesteld en locaties zijn op slot. De impact op de creatieve sector is enorm en wat doet de lockdown met onze vrijetijdsbeleving.
In een rap tempo heeft de maatschappij zich grotendeels aangepast, haar veerkracht getoond. Verschillende initiatieven staan op om de kwetsbare groepen te steunen, de hardwerkende zorg te eren en nieuwe vormen van vrijetijdsbesteding en werken zijn een feit. Het onderwijs vertaalt haar programma naar online aanbod en begeleiding.

 

Project Niks (een van de werkgroepen) klik op de afbeelding om mee te niksen.

 

Te midden van deze enorme verandering opereren de 6 groepen met hun projecten. Ook zij schakelen snel door en komen met nieuwe invullingen van hun programma en manier van werken. De focus ligt nog meer op het waarom van hun bestaan en hoe je dit waarom naar het nu kan vertalen met een programma wat nog steeds impact maakt.
Vanmiddag (20 maart) organiseert de kersverse groep Project Niks een online theesessie om met elkaar van gedachten te wisselen over de nieuwe tijd en het ‘niks’ doen. Wat is niksen precies? Het team Jezelf op Zuid heeft de afgelopen weken verschillende kleine interventies gedaan in Rotterdam Zuid om de LHTBQ+-community zichtbaar te laten zijn en worden. Alle acties hebben geleid tot interviews met de plaatselijke media, vragen om deel te nemen in panels en samenwerkingen en of de flyer verspreid mag worden. De live interventies kunnen niet doorgaan, maar niet getreurd online gaan ze door met een nieuwe lijn ‘Isoleren kun je leren’ met challenges en kleine activiteiten zoals het samen filmkijken. En zo leven er al meer ideeën bij de groepen om de nieuwe werkelijkheid vorm te geven. Komende week bespreken we de nieuwe aanpak. Tot dan, Stay safe & healthy!

auteur: Linda Ammerlaan (project docent)

PS. Volg de groepen via:
Jezelf op Zuid
Project Niks

Jezelf Op Zuid (een van de werkgroepen) klik op de afbeelding voor de link.