UNDRGRND

UNDRGRND

Live at https://www.facebook.com/UNDRGRND010/
Rick Ernst, Jack van Wezel, Danique van Zagten, Jessie Yuen, Lotte Wierikx

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

OUR STORY:

Wij zijn Rick, Jack, Jessie, Danique en Lotte. Uit ons onderzoek blijkt dat de underground-scene van Rotterdam, waar het vroeger zo bekend om stond, in verval aan het raken is. De Rotterdamse gemeente verleent steeds minder makkelijk vergunningen. Zodoende zijn er steeds minder clubavonden en willen venues het risico niet meer nemen, weinig klandizie te trekken bij het boeken van kleinschalige/beginnende artiesten. Zo ontstaat er een gebrek aan podia voor underground talent en cultuur.  Dit is waar wij in het spel komen. 

Wij willen ervoor zorgen dat Rotterdams beginnend talent een podium krijgt om niet alleen hun talenten te laten zien, maar ook hun talenten te ontwikkelen. Te veel Rotterdamse artiesten vertrekken naar Amsterdam of andere grote steden omdat zij in hun eigen stad te weinig kans krijgen om te groeien in wat ze doen. Wij vinden dat Rotterdams talent in Rotterdam moet blijven zodat de community die in de afgelopen jaren vervaagd is, weer kan opbloeien. Breng de underground weer bovengronds. 

VALUES:

Verdieping en verrijking 

Wij zien dat er in het Rotterdamse nachtleven bijna altijd dezelfde elektronische muziek wordt gedraaid en dat er een gebrek is aan een veelzijdig en diepgaand cultureel aanbod. Wij willen ons focussen op underground cultuur om ons te distantiëren van de sleur waar het Rotterdamse culturele aanbod zich nu in bevindt. Hierdoor willen wij de user een op een andere manier muzikale verrijking bieden door middel van het ontdekken van underground artiesten.

Inclusiviteit 

Wij zien dat er te veel aandacht wordt besteed aan het grote ‘mainstream’ publiek als het gaat om uitgaansgelegenheden en dat de mensen die zich daar niet mee willen associëren eigenlijk vaak achterwege worden gelaten. Wij willen een anti-commercieel programma aanbieden waar de ‘’alternatieven’’ zich in kunnen vinden. Ook creëren wij een mogelijkheid voor beginnende artiesten om hun muziek te delen omdat ze anders geen podium zouden krijgen. 

Wederopleving 

Wij zien dat de Rotterdamse jongeren het nachtleven van Rotterdam saai vinden worden, waardoor het niet meer levendig is. Daarom willen wij een nieuw initiatief brengen om het nachtleven weer levendig te maken. 

Origineel 

Wij zien dat er in het Rotterdamse nachtleven aanbod is voor elektronisch muziek, maar dat dit wel vaak de grote, bekende artiesten / nummers zijn. Wij willen ons onderscheiden door een programma samen te stellen van kleinschalige artiesten met een andere ‘sound’ dan de bekende artiesten.

Gemeenschapsparticipatie en -ontwikkeling

Wij zien dat underground cultuur creativiteit bevordert en mensen samenbrengt. Wij willen een plek creëren waar zij samen kunnen komen en elkaar kunnen helpen creatief verder te ontwikkelen.

WE DID:

Op 19 Maart 2020 hadden wij een evenement staan in samenwerking met de organisatie Levels van Grounds, dit kon helaas niet doorgaan maar onze samenwerking is hier niet gestopt. Op 13 Juni gaan wij als organisatie deelnemen aan de LEVELS MUSIC CHAMPIONSHIP waarbij wij vertegenwoordigd worden door DripJames. Bij de Championship gaan de artiesten strijden om “The Belt” en dit zal live uitgezonden worden op Youtube.

Als UNDRGRND willen wij ons in deze periode bezighouden met het delen van content en het uitzenden van livestreams via UNDRGRND en UNDRGRND TECHNO. Hiervoor willen wij de artiesten uit ons netwerk gebruiken, maar blijven wel zoeken naar mogelijk talent voor toekomstige evenementen. Wij willen als organisatie blijven werken aan het verbeteren van de mogelijkheden voor beginnende artiesten in Rotterdam.

In de korte 20 minuten nemen we jullie mee in ons proces en eindigen we met een techno livestream!