Ver Van Vreemd

Ver Van Vreemd

Live at https://www.twitch.tv/vervanvreemd
Emma Ruder, Kèrèn Vromen en Sabien van der Vegt

SHOWCASE
Maandag 31 mei om 14:00 zijn wij live op ons Twitch kanaal! Zie link onderaan de pagina.


Wij, als Ver Van Vreemd, zien dat de individualisering die vandaag de dag in onze samenleving heerst, heeft er bij een deel van de mensen voor gezorgd dat ze niet meer zo openstaan voor (spontaan) contact met anderen, even een praatje hier en daar, of het gewoonweg durven delen van een diepgaand verhaal. Dit in tegenstelling tot zoveel jaar geleden.

Het feit dat er nu zoveel verschillende meningen bestaan en zoveel taboes, vooroordelen of restricties liggen op wat je kan zeggen over een bepaald onderwerp of een ander individu (direct, online, achter iemands rug om), draagt niet bepaald bij aan een cultuur waarin delen en eerlijk zijn voor een ieder vanzelfsprekend is (zoals het misschien vroeger wel voor die persoon zo geweest zou zijn).

Doel

Een van de doelen die wij hebben gesteld is dat we mensen willen laten nadenken en de ogen laten openen over o.a. problemen en/of verschillende levensstijlen en verhalen die (andere) mensen kunnen hebben.

Visie

Het individualisme dat onze huidige maatschappij kenmerkt heeft ervoor gezorgd dat veel mensen minder met elkaar bezig zijn buiten de eigen omgeving, waar het vroeger nog de normaalste zaak van de wereld was om even een praatje op straat te maken met je medemens.

Terwijl de diversiteit binnen de samenleving van nu er aan de andere kant weer voor heeft gezorgd dat mensen gehoord willen worden, vaak juist buiten de eigen omgeving om.

Wij zijn ervan overtuigd dat het overdragen van verhalen, meningen, inzichten en zelfs vooroordelen van vreemde op vreemde tot een belangrijke vorm van verbinden kan leiden.

Ieder individu heeft op zichzelf bekeken wel iets vreemds, maar is daardoor eigenlijk juist ver van vreemd. Met het uitdragen van die gedachte willen we mensen op hun gemak stellen en openheid stimuleren tijdens gesprekken.

Door op een artistieke manier aanleiding voor dialoog te creëren, hopen we dat het voeren van laagdrempelige gesprekken met elkaar uiteindelijk ook de puurheid van mensen aan het oppervlak brengt.

Zo verken, erken en omarm je jezelf en je medemens in de vluchtigheid van deze wereld.


Interventies 

  • Biechthokje met beeld en microfoon + iets kunstzinnigs
  • Spoken word: mensen laten associëren over een onderwerp met woorden, daar wordt iets van gemaakt
  • Anonieme foto’s met verhaal delen
  • QR-code (als quiz en/of om verhaal terug te kijken)
  • Vreemden delen verhaal met elkaar, zonder elkaar te zien. Cartoonist, tekent daarna omschrijving van deze personen

Inspiratie

 

Social Media

Instagram : @vervanvreemd
Twitch : https://www.twitch.tv/vervanvreemd