Waarom anders?

Waarom anders?

Live at https://hogeschoolrotterdam.zoom.us/j/97539761879
Mirthe Kuiper, Charlotte Huegen, Irien Evertse, Berit Bolier

Waarom Anders?

Wie zijn wij?

Wij zijn Charlotte, Mirthe, Irien en Berit en wij willen dat iedereen veilig over straat kan en durft. We zijn samen gekomen vanwege het onderwerp veiligheid en ons gezamenlijk raakvlak + persoonlijke ervaringen. Wij willen een impact leveren op vrijheid en veiligheid van mensen op straat en willen deze impact leveren door middel van verschillende interventies.

Hoe kunnen wij door middel van Leisure het veiligheidsgevoel op straat in Rotterdam verhogen? Wij geloven dat wij de meeste impact kunnen creëren door ons te focussen op het voorkomen van bepaalde (vervelende) situaties, in plaats van achteraf in actie te komen. Hiernaast vinden wij het belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij/zij wil zijn waarbij er geen angst moet zijn voor reacties op straat.

 

 

Missie:

‘Waarom anders’ is een organisatie die straatintimidatie tegen wil gaan. Wij willen dat iedereen veilig over straat durft, en dat de catcallers zich bewust zijn van de ernst van de situatie. We hopen bewustwording te creëren bij de kern, de mensen die zich (onbewust) schuldig maken aan straatintimidatie. Dit doen we niet alleen voor de slachtoffers, maar ook voor de onbewuste catcallers. Want sommige van hen bedoelen het helemaal niet verkeerd, en hebben dus ook geen vervelende bedoelingen. Dit doen we door middel van verschillende concepten. Denk hierbij aan podcasts, talkshows, fotocampagnes en verder zijn we ook actief op verschillende social media kanalen.

 

Visie:

Natuurlijk hopen wij dat er in de toekomst helemaal geen straatintimidatie meer plaatsvindt, alleen is dit niet helemaal haalbaar. Wij willen wel graag bijdragen aan het aanpakken van dit probleem, zodat dit in de toekomst niet zo’n vaak voorkomend probleem zal zijn.

Het begint voor ons bij de (onbewuste) catcallers, of te wel; de kern. Wij willen deze personen bewust maken van wat zij doen, en wat voor gevolgen dit kan hebben voor het slachtoffer. Dit in de hoop dat ze er dan mee zullen stoppen.

 

Impact:

De impact die wij willen bereiken met ons project is: Wij willen de ”daders” van straatintimidatie inzichten geven waarom het niet kan wat zij doen, ook al is dit onbewust. Hiernaast willen wij diversiteit bevorderen door het veiligheidsgevoel in Rotterdam op straat te verhogen.

 

Wat hebben we allemaal gedaan?

  • Podcasts
  • Postercampagne
  • Bewustwording gecreëerd bij onbewuste catcallers
  • Interview

We hebben in samenwerking met CAPSLOC Pop- & Cultuurpodium Capelle een podcast opgestart: Lijnen trekken. In de eerste aflevering ”Grijs gebied” zijn we in gesprek gegaan met 2 jongens over straatintimidatie. Hierin bespreken we wat nou eigenlijk het grijze gebied is tussen flirten en catcallen, wanneer ga je nou écht te ver? Deze aflevering vind je hier.

De tweede aflevering hebben we opgenomen met de stichting StopStraatintimidatie. We hebben het onder andere over voorlichting op scholen en strafbaarstelling van straatintimidatie.

Naast de podcast hebben we een postercampagne gemaakt. Deze posters hebben we opgehangen in de stad om bewustwording te creëren voor het probleem.

Verder zijn we uitgenodigd voor een interview met HR Profielen en deze zal binnenkort ook te zien zijn!

Wil jij nou in het korte video alles zien met wat wij de afgelopen tijd allemaal hebben gedaan?
Bekijk dan nu onze video op YouTube!: https://www.youtube.com/watch?v=yr5J3BbH7uY&t=4s

 

 

 

Social Media kanalen:

www.waaromanders.nl

Mail: Info@waaromanders.nl

Check hier onze Instagram pagina!

TikTok: @Waaromanders

Youtube: Waarom Anders

Partners:
CAPSLOC
StopStraatintimidatie