Center Stage

Center Stage

Live at https://us05web.zoom.us/j/89649615008?pwd=K3RkS2l2NE11dHVnenAzLy9mc2FmUT09
Dex van Geest, Aimée Bakker en Lois van Beekveld

Inloggegevens voor livestream (Zoom) onderaan!


Introductie

Wij brengen het theater naar jou!

Wij zijn Center Stage, een organisatie die zich focust op jongeren van 17 t/m 30 jaar die nog niet betrokken zijn bij de podiumkunsten. Graag zouden wij meer jonge mensen willen zien in de theaters.
Wij zien dat vele jongeren interesse hebben in digitale ervaringen en daar springen wij in! Wij bieden een digitale ervaring die de deur naar het theater opent voor deze doelgroep. Dit doen wij omdat wij merken dat er weinig theateraanbod is voor deze specifieke doelgroep. Wij geloven dat er nog veel winst te halen valt door deze doelgroep op een leuke manier kennis te laten maken met het theater en het diverse aanbod dat hier te vinden is. Ons doel is om samen met een grote organisatie die al langer met dit vraagstuk bezig is de digitale ervaring te ontwikkelen.
Met onze organisatie willen wij onze passie voor de podiumkunsten overbrengen en de jongeren op laagdrempelige wijze kennis laten maken met de podiumkunsten, zodat zij op basis van een eigen ervaring kunnen bepalen of deze bijzondere wereld onderdeel zal gaan uitmaken van hun dagelijks leven. Wij zijn namelijk niet van mening dat ieder mens het theater leuk moet vinden, maar vinden het wel belangrijk en vooral erg leuk om deze sector te openbaren. Creativiteit kent geen grenzen en wij zijn ervan overtuigd dat deze bewustwording ruimte zal maken voor een aanbod dat uiteindelijk bij iedere doelgroep zal passen.

Wie zijn wij?
Wij zijn drie studenten van de opleiding Leisure & Events Management aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. We hebben alle drie een achtergrond binnen de podiumkunstensector en zijn hier enorm gepassioneerd over. Gedurende de rest van ons leven willen wij hiermee bezig blijven en het lijkt ons een enorm bijzondere uitdaging om de wondere wereld van de podiumkunsten te delen met onze omgeving


Van links naar rechts: Lois van Beekveld, Dex van Geest, Aimée Bakker

Wat willen wij verwezenlijken?
Wij willen door middel van een Virtual Reality beleving een reis door het theater vastleggen waarmee we de doelgroep als publiek meenemen naar het podium, waar uiteindelijk een voorstelling om de gebruiker heen plaats zal vinden. Deze experience filmen wij met behulp van een 360 graden camera om zo een realistisch effect te creëren, waarbij de gebruiker daadwerkelijk het gevoel krijgt midden op het podium te staan.

Hoe is het allemaal begonnen?

In februari hebben wij alle drie besloten om een compleet nieuwe start te maken. We kozen ervoor om onze oude groep te verlaten en met elkaar een geheel nieuw project op te starten. Dat was, vooral aan het begin, een pittige opgave. Er waren een aantal inhaalslagen nodig om op vrijwel hetzelfde niveau als waar we de vorige periode in stonden verder te kunnen bouwen. Echter waren (en zijn!) we zo enorm gemotiveerd en enthousiast en dat zorgde ervoor dat we er head-first in doken.

We zijn gestart met een Design Sprint die ons binnen een week naar een topic en vraagstuk zou sturen waarop we wilden focussen. In die week hebben we enorm veel onderzoeken gedaan en vragen met elkaar beantwoord. Een belangrijk onderdeel hiervan was ontdekken hoe de markt, de trends en uiteraard de doelgroep eruitzagen.

Hoewel we stiekem al wisten dat we met elkaar richting de culturele sector wilden bewegen (in het specifiek de podiumkunsten), werd dat na deze week echt bevestigd. We ontdekten eveneens dat er binnen deze sector al langere tijd gezocht wordt naar manieren om jongeren hierin te kunnen betrekken. Zo zijn wij ons vervolgens gaan interesseren in een jongere doelgroep die weinig tot niet in aanraking komen met podiumkunsten.

Vraagstuk, visie, missie en kernwaarden

Vraagstuk
Hoe kunnen wij de mensen die geen (vanzelfsprekende) affiniteit met Performing Arts hebben bereiken om onze kracht en liefde voor deze sector aan hen over te brengen, zodat hun cultureel kapitaal kan groeien en we hen kunnen inspireren om in de toekomst de drempel tussen hen en cultuurdisciplines te verkleinen?

Visie
Wij willen dat de doelgroep zich in de toekomst wilt en durft open te stellen naar het theater met als doel om cultureel kapitaal te vergroten en om de drempel tussen hen en cultuurdisciplines te verkleinen

Missie
Wij van Center Stage zijn enorm gepassioneerd over podiumkunsten en deze passie willen wij overbrengen naar onze doelgroep, met als doel om een eye-opening experience te creëren. Het theater moet voor ieder mens toegankelijk en plezierig kunnen zijn. Onze droom draait om het kunnen creëren van een ruime en open blik op het theater, waardoor ieder mens zich geroepen en veilig voelt kennis te maken met deze sector.

Kernwaarden

  • Openheid
  • Speelsheid
  • Creativiteit
  • Passie
  • Cultuur
  • Zelfontplooiing – alomvattend voor groei, inspiratie, bewustwording, verbinding etc.

Zo gezegd, zo gedaan. Met voor- en tegenslagen, kijken we met een glimlach terug op de afgelopen vier maanden. We zijn trots om jullie te kunnen vertellen dat we, binnen dit kortere tijdbestek, meer voor elkaar hebben gekregen dan we hadden geanticipeerd:

  • Een professionele fotoserie in samenwerking met dansers (Geronimo Huwaë, Joia Xiomara de Campos Neto & Simone Wanders) en dansfotografe Ezme Hetharia;
  • Een zelf ontworpen postercampagne, ontwikkeld vanuit de fotoserie;
  • Een interview over de culturele sector met freelancer Sabine Maertens;
  • Een groeiende Instagram pagina;
  • Een live interview bij Radio Rijnmond;
  • Een Voordekunst Crowdfunding pagina;
  • Nauw contact met verschillende theaters, waaronder Theater Rotterdam en Westlandtheater de Naald waaruit voortgekomen/voortkomend:
    – Een promotievideo voor het Virtual Reality avontuur
    – Het Virtual Reality avontuur

Onze wens is om onze organisatie in de toekomst verder te laten groeien. We hebben een ware passie ontwikkeld voor hetgeen wat we doen en realiseren ons dat we een, naar onze mening, prachtig doel aan het verwezenlijken zijn. Mochten jullie geïnteresseerd zijn in meer informatie, check dan vooral onderstaande Instagram- en crowdfunding pagina!

https://www.instagram.com/centerstage010/

Voordekunst crowdfunding:
https://www.voordekunst.nl/projecten/12131-het-theater-voor-de-toekomst


Willen jullie vanmiddag bij onze livestream aanschuiven? Dat kan! Sluit dan vanaf 15:30 uur aan via de Zoomlink. Zien we jullie dan? 🙂

https://us05web.zoom.us/j/89649615008?pwd=K3RkS2l2NE11dHVnenAzLy9mc2FmUT09

Meeting ID: 896 4961 5008
Passcode: 000

Live vanaf 15:30 uur