Illegale raves

Illegale raves

Live at https://www.instagram.com/rotterdam.ravers/
Thomas Leskas, Timo Hazewindus

Het onderwerp Illegale raves is erg actueel de laatste tijd, verschillende mensen vormen hun mening over dit onderwerp en er wordt in publiek vaak over gedebatteerd.

Vraag: Wat zijn de drijfveren van Illegale raves tijdens corona, en wie zijn er voor en tegen?

Wij merken dat de motieven/meningen van tegenstanders van Illegale raves gedurende de coronapandemie, vaak zwaarder wegen en direct als ‘goed’ worden beschouwd. Terwijl de voorstanders van deze illegale raves vaak op voorhand al in een bepaalde hoek worden gedreven, en hun motief per definitie als slecht wordt bestempeld. Er ontstaat een vertekentdbeeld omdat er niet objectief over het onderwerp kan worden gepraat.

Doordat er duidelijk twee fronten ontstaan en de meningen zo sterk verschillen, is de discussie niet goed meer te voerenWij willen een onafhankelijk inzicht geven in beide motieven.

Dit willen wij gaan doen door verschillende voor en tegenstanders (die wij hebben gesproken) onafhankelijk aan het woord te laten, zodat zij op een open manier hun motief kunnen vertellen voor hun gedrag zonder dat er op voorhand al een oordeel over deze mensen is gevormd of dat zij worden gepusht om een bepaald antwoord te geven.

Opgave die wij formuleren voor onszelf: We willen voor- en tegenstanders inzicht geven in de gedragingen van de ander.

De uitkomsten van deze gesprekken proberen wij samen te vatten in een korte video, die wij zullen verspreiden, met als enige doel, wat meer begrip voor elkaar krijgen en in te laten zien dat er geen goed of slecht is, de motieven zijn heel verklaarbaar.

Onze korte video is te zien op Youtube en Instagram via de onderstaande link:

https://www.instagram.com/rotterdam.ravers/

Deze video is ook rechtstreeks naar beleidsmakers gestuurd en ook clubeigenaren verschillende jongere groepen zijn al bereikt. Om meer impact te kunnen gaan maken willen wij verhalen van voor- en tegenstanders blijven posten, zodat zij via ons kanaal het debat rondom dit onderwerp op een vredige en onafhankelijke manier kunnen voeren.

Mogelijk wordt dit project voor de komende termijn overgedragen aan andere studenten (i.v.m. een periode van stage), maar omdat dit onderwerp een terugkerend onderdeel van gesprek is (ook na de coronacrisis), kunnen wij dit project later weer intensiever gaan oppakken.