VERMAAK

VERMAAK

Live at https://hogeschoolrotterdam.zoom.us/j/91361629990?pwd=am5VS0ZmQThsQWFRZndJamRVNC9pQT09
Daniel Wendt

VERMAAK

Klik hier voor de livestream
Wachtwoord: 526736

VERMAAK heeft als missie ‘het bieden van escapisme aan ouderen die door de coronacrisis eenzaam en aan huis gebonden zijn’. Hiertoe programmeert VERMAAK mooie shows die ouderen live vanuit hun woonkamer of vanaf hun balkon kunnen bekijken! Woensdagmiddag, 3 juni, om 15:10 zie je een toffe video die weergeeft wat VERMAAK heeft gedaan, wat VERMAAK aan het doen is en misschien wel het belangrijkste: wat VERMAAK nog gaat doen! Tune in via Zoom om 15:10!

Introductie (15:10-15:15)
Video (15:15-15:25)
Dialoog (15:25-15:30)
Afsluiting (15:30)

ZOOM

Wendt, D.P. (0976090) is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: VERMAAK
Time: Jun 3, 2020 03:00 PM Amsterdam

Je kunt onderstaande link plakken in je browser, of klik hier om in een keer naar de meeting te gaan. Vergeet niet het wachtwoord in te vullen: 526736.

Join Zoom Meeting
https://hogeschoolrotterdam.zoom.us/j/91361629990?pwd=am5VS0ZmQThsQWFRZndJamRVNC9pQT09

Meeting ID: 913 6162 9990
Password: 526736

Meer info over VERMAAK

Missie
Het bieden van escapisme aan ouderen die door de coronacrisis eenzaam en aan huis gebonden zijn. Hiervoor gebruiken wij verschillende vormen van cultuur: concerten, cabaretshows, toneelstukken… Allemaal vanaf het balkon te bekijken.

Visie
Door de uitbraak van de Covid19-pandemie, ook wel corona, en de maatregelen die de regering neemt om verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen, zitten ouderen aan huis gekluisterd en mogen ze geen bezoek ontvangen. Ouderen, vaak toch al eenzaam, komen in een sociaal isolement. Daarnaast gaat het ook op het nieuws en in de krant over niets anders dan deze crisis. Ruimte voor afleiding van de crisis is er simpelweg niet, ook omdat alle feestjes, vakanties en uitjes afgelast worden. Maar juist nu is die afleiding hard nodig.
Onder ouderen is relatief veel passie voor cultuur. Theaters, kunstexposities en toneel; deze vormen van vermaak vinden grotendeels in ouderen hun doelgroep. Wij proberen een brug te slaan tussen enerzijds die behoefte aan escapisme en anderzijds de liefde voor cultuur. Dit willen wij doen door bijvoorbeeld concerten, cabaretshows, toneelstukken of kunstexposities te tonen op binnenplaatsen van bejaardentehuizen. Zo kunnen de bewoners vanaf hun balkon genieten van een fraai stukje kunst en even niet denken aan dat ene woord dat de wereld momenteel in bedwang houdt.

Trends en ontwikkelingen
– Coronacrisis > 1,5 meter afstand, geen bezoek, geen praatje maken op straat…
– Eenzaamheid onder ouderen (gegroeid door corona)
– Escapisme (gegroeid door corona)

Waarden
– Respect voor de coronamaatregelen
– Gelijkheid
– Veiligheid en gezondheid

Waardepropositie
Voor ouderen: escapisme, even aan iets anders denken dan aan corona, het gat dat ontstaan is door het annuleren van alle cultuurshows weer een beetje vullen.
Voor verzorgingstehuizen: hun bewoners worden blijer, en dat is taak nummer 1 van elk verzorgingstehuis.
Voor acts: je inzetten voor een maatschappelijk doel, je imago verbeteren dus, de tijd die veel artiesten overhebben door alle annuleringen nuttig besteden

Onderscheidend vermogen
Waar andere soortgelijke initiatieven alleen muziekacts programmeren, ambieert VERMAAK het breder te trekken. Door het ruime netwerk aan muzikanten maar dus ook cabaretiers, toneelgroepen, beeldende kunstenaars en meer, kan VERMAAK voor elk verzorgingstehuis een passende show programmeren.