Project Youth

Project Youth

Live at https://www.instagram.com/projectyouth__/
Nikos Zakapidas, Sotiris Zakapidas, Davon dos Santos Almeida

De gevolgen van het coronavirus vormen een uitdaging voor jongeren met name op het gebied van opleiding, stage, werk en wonen. Daarnaast worstelen veel jongeren, als gevolg van deze crisis, met eenzaamheid, depressie en onzekerheid over hun toekomst. Wij zijn Nikos, Santi en Davon en samen zijn we het initiatief Project Youth gestart. Door middel van ons initiatief willen we aan de jongeren laten zien dat ze niet alleen zijn en dat ze gehoord worden. Want zij vormen de generatie die de toekomst gaat meemaken en wij vinden dat er meer naar ze geluisterd moet worden. Onze ervaring in de vrijetijdsindustrie en onze kennis als Leisure studenten motiveren ons om ons in te zetten voor Project Youth en de jongeren.

Als Project Youth doen wij onderzoek, voeren we gesprekken en delen we informatie rondom thema’s die een grote impact hebben op de jongeren. Het focuspunt ligt vooral op het effect van de corona crisis op de jongeren. Covid-19 heeft geleid tot een toename in klachten onder jongeren, zowel mentaal/psychologisch als lichamelijk en sociaal. Wij gaan het gesprek aan met verschillende jongeren en organisaties en we proberen de verhalen van de jongeren naar buiten te brengen. Daarnaast delen we onze eigen visies en adviezen rondom deze thema’s.

Om impact te creëren en onze doelen te bereiken, zijn we als Project Youth verschillende samenwerkingen aangegaan met partijen en organisaties. Hiernaast volgt een lijst met onze actieve partners: R’damse Nieuwe, Open Rotterdam, N8W8 R’dam, Stichting Click Jongeren, JongPIT, YoungXperts, Superhero Academy, Dock Charlois Jongerencoaching, Olympia Kitchen Bar.

We hebben tot nu toe verschillende vormen van content gecreëerd, in de vorm van artikelen, interviews, video en podcasts. We hebben hiervoor veel input gekregen zowel van jongeren als van andere organisaties en deskundigen. Daarnaast zijn we vanaf begin april van start gegaan met onze campagne genaamd #MIJNVERHAAL. Door middel van dit campagne wilden wij meer bekendheid geven aan een belangrijke topic van dit moment, namelijk hoe jongeren de corona crisis meemaken en wat voor effect de pandemie en de lockdown op hun dagelijks leven heeft en wilden we mensen bewustmaken en activeren over een belangrijk probleem van dit moment. Daarnaast wilden we tijdens het gehele proces Project Youth op de kaart zetten en laten zien dat wij bestaan en impact kunnen maken.

                         

Huidige interventies:

  • #MIJNVERHAAL campagne.
  • Interviews met videomateriaal.
  • Interviews met foto en tekst.
  • Artikelen op onze website (aankondigingen samenwerkingen/campagne, eigen visies en adviezen aan de stad).
  • Eigen event @LifeInLockdown op de app Clubhouse.
  • Deelnemen aan podcast met grotere organisaties.
  • Postercampagne in Rotterdam.

Wat staat nu nog op de planning:

  • Content creëren en delen met Open Rotterdam.
  • Borrel met Dock Charlois en jongeren van de buurt.

Waar kan je ons vinden?