Kithara

Kithara

Live at https://www.kitharamusic.com/
Niels Bolders, Abel Agterberg, Robin Vroomans, Ivan Knipscheer

Wie zijn wij?
Niels Bolders is bedenker en een van de 4 organisatieleden van Kithara. Niels woont in Roosendaal, waardoor een groot deel van ons netwerk daar ook zit. Zijn voorliefde voor muziek komt vanuit zijn eigen muzikale verleden. Niels zal ook als enige doorgaan met het project naar de afloop hiervan.

Abel Agterberg woont in Rotterdam en hij houdt zich onder andere bezig met de productie en het visuele aspect van Kithara. Met zijn muzikale achtergrond en motivatie hoopt hij Kithara en zijn doelgroep verder te helpen.

Robin Vroomans is een van de organisatieleden van Kithara. Robin is verantwoordelijk geweest voor community building en talentontwikkeling binnen de organisatie. En is natuurlijk ook een heel goed aandeel voor ons team!

Ivan Knipscheer is het organisatielid van Kithara dat tijdens het project verantwoordelijk was voor het community aspect van Kithara. Zijn favoriete muziekgenres zijn metal en classic rock, maar luistert eigenlijk van alles. 

Aanleiding
Dit project zijn wij gestart vanuit onze gezamenlijke interesses en waarden. We kwamen al snel op het onderwerp muziek en wilden graag iets doen in de vorm van een community. Wij zagen in het muzieklandschap een plek in het verbinden van muzikanten en artiesten met elkaar.

Missie
Wij zijn een organisatie met een perspectief op de toekomst van artiesten. Daarom zetten wij ons in om artiesten en bands te representeren in de muziekindustrie. Door hun passie voor muziek en onze expertise in marketing en evenementenorganisatie, streven we naar een community waarin ontwikkeling en samenwerking voorop staan.

Visie
We geloven in een eerlijke en inclusieve representatie van muzikanten in de muziekwereld. Niet alleen op het gebied van diversiteit in muzikanten en hun muziekstijlen, maar ook diversiteit op gebied van hun creativiteit en talenten.

 

Impact

Sociale media
Whatsapp
Onze Whatsapp wordt gebruikt voor communicatie in onze community. In deze groep zitten één á twee leden per band. Hierin worden vaak connecties gemaakt tussen bands om samen ergens op te treden. 


Instagram
Op onze Instagram stellen we bands voor en promoten we nummers van onze artiesten. 

https://www.instagram.com/kithara_music_/

Website
Onze website is het digitale visitekaartje voor onze organisatie. Hier stellen we onszelf voor, waar we voor staan, wat onze missie en visie is en welke bands er bij ons zijn aangesloten.  

https://www.kitharamusic.com/

Spotify
In onze Spotifylijst staan één tot drie nummers per artiest/band. Dit gebruiken wij om de muzikanten die zijn aangesloten bij ons te promoten voor shows en dergelijke.


Evenementen

Jamsessies
We hebben met Kithara 7 verschillende jamsessies georganiseerd, hierbij kwamen gemiddeld steeds 4/5 mensen. We hielden onze jamsessies expres vrij klein zodat communicatie tussen de muzikanten goed mogelijk was en zodat de muzikanten niet lang stil hoefde te zitten of moesten wachten op elkaar.
De jamsessies zijn vrij goed gegaan en werden ook goed ontvangen door de muzikanten. Zo hebben ze bijvoorbeeld covers gespeeld, gejamd en zijn er zelfs nieuwe samenwerkingen ontstaan uit de jamsessies. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe band ontstaan, een auditieband voor het conservatorium en een gelegenheidsband voor een feest.  

Gebouw T show
Op 9 juni 2023 hebben we een show in Gebouw T gepland staan. Gebouw T is een poppodium in Bergen op Zoom met een maximale capaciteit van 750 bezoekers. Deze show vindt zich plaats na het einde van het project, maar hier zit natuurlijk al wel een hele hoop organisatie werk in.
Zo zijn we bijvoorbeeld al veel bezig geweest met de marketing voor de show en natuurlijk met het uitwerken van ons concept en het regelen van alle organisatorische bezigheden.
Bij de Gebouw T show zetten we drie bands uit de omgeving Bergen op Zoom in de spotlights. Met deze bands hebben we een door deal afgesproken, dat betekent dat we de bands betalen per kaartje dat er verkocht wordt, dit zorgt ervoor dat we geen verlies kunnen maken aan het evenement en dat de bands ook geïnvesteerd zijn in zoveel mogelijk kaartjes verkopen.

Community Borrel
We hebben tijdens dit project een community borrel gedaan, dit was redelijk succesvol, maar over het algemeen niet echt iets waar wij ons mee bezig hielden. Het community aspect van Kithara is een van de meest belangrijke aspecten geweest van dit project, maar hier legde wij voornamelijk op andere manieren de focus op. De community borrel was echter wel een leuke gebeurtenis en ook zeker gezellig. Hier hebben we onze bands en artiesten goed uitgevraagd en zij ons ook.   

Straatactivaties
Op 21 maart 2023 zijn Ivan en Niels samen de straat op gegaan met een challenge. Zij liepen samen door de stad met een bord waarop stond ‘Raad de muziek en win iets lekkers’. Naast dat dit een leuke vorm van reclame was, gaf het ons ook een hoop zicht over de algemene muzieksmaak en muziekkennis van de Rotterdammers.  

Toelating Conservatorium
Door de loop van dit project hebben we al een aantal mensen kunnen helpen met hun toelatingen voor het conservatorium en andere muziekgerichte opleidingen. Dit kon bijvoorbeeld in de vorm van een toelatingsvideo, waar muzikanten voor nodig waren en een fysieke toelating met ondersteunende muzikanten vanuit Kithara. Deze muzikanten zijn allemaal op zijn minst een van hun gewenste opleidingen binnengekomen. We zijn dus ook heel blij om hun hiermee geholpen te kunnen hebben.

Evenement Kracht van Kunst x Kithara
Op 17 mei 2023 hebben we een samenwerking gehad met de projectgroep De Kracht van Kunst. Dit is een projectgroep die zich focust op het toegankelijk maken van kunst voor de jeugd van Katendrecht. Hiervoor hadden we 2 artiesten uit onze groep gevraagd om workshops te gaan geven aan de kinderen en een paar nummers live te spelen. Dit is heel goed gegaan en er waren genoeg kinderen die dit superleuk vonden.
We hadden op het Deliplein een gedempt drumsetje en een aantal gitaren neergezet, waar de kinderen vrij op mochten spelen, waar ze dan hulp en uitleg bij kregen.  

Toekomstbeeld
Na afloop van het project gaat alleen Niels nog verder met Kithara. Qua communicatie zal dit niet veel veranderen, aangezien dit al voor een groot deel via Niels ging.
Kithara zal zich mogelijk gaan aansluiten bij Soundz, dit is een bedrijf dat zich bezighoudt met verschillende muziekgerichte projecten, waaronder bijvoorbeeld talkshows, podcasts, interviews, een dagblad en het organiseren van shows. Bij Soundz wouden ze meer de focus gaan leggen op het ondersteunen van minder bekende getalenteerde bands, wat heel goed aansluit op onze missie en visie. Kithara zal echter wel een los domein blijven en zal van Niels blijven. 
https://www.soundz.nl/ 

Promovideo

Promovideo gemaakt in samenwerking met Michel Agterberg Video Producties.


Contact

Mocht je vragen hebben over dit project, dan kan je contact opnemen met:
Niels Bolders
06-36527538
Info@kitharamusic.com