EIGEN DUNK

EIGEN DUNK

Live at https://www.instagram.com/eigen.dunk/
Mateja Benic, Ciss Hooijmans, Philipine Hebly

Wie zijn wij 
Wij zijn Mateja, Ciss en Philipine. Drie studenten van de Willem de Kooningacademie die staan ​​voor en zich inzetten voor het verspreiden van positiviteit onder studenten.
We organiseren evenementen en creëren veilige omgevingen waar we positiviteit gebruiken als middel om het zelfbeeld van studenten te vergroten. We vieren het samenzijn, delen handige tips en bezorgen studenten simpelweg een fijne ervaring. 

Het zit namelijk zo.. 
Als studenten voelen wij verbondenheid met het mentaal welzijn van medestudenten. Dit is belangrijk voor ons omdat we zien dat veel studenten kampen met een laag zelfbeeld (lage eigen dunk). Uit een groot onderzoek van RIVM, Trimbos-instituut en GGD, blijkt dat de helft van de studenten (51 procent) psychische klachten ervaart zoals angst en somberheid. Van wie 12 procent zelfs in ernstige mate, tot een doodswens aan toe. Veel studenten ervaren eenzaamheid, prestatiedruk, stress en slaapproblemen (Van Der Aa, 2021) Wij geloven erin dat door middel van mensen aan te sporen positiever te kijken naar zichzelf en naar anderen, dit een indirecte invloed kan hebben op het zelfbeeld van deze studenten. Ons uitgangspunt ligt niet op het verhelpen van deze maatschappelijke kwestie, maar wij hopen met onze impact een stap in de juiste richting te kunnen zetten naar een positiever gedachtegang en houding naar anderen. 

VISIE
Wij willen positiviteit verspreiden en een positievere mentaliteit stimuleren onder studenten en streven ernaar het zelfbeeld van de studenten te herstellen of verbeteren.

MISSIE
Onze missie is om door middel van (interactieve) evenementen en interventies, bij te dragen aan de bevordering van het mentale welzijn en zelfbeeld van studenten, aan de hand van de verspreiding van positieve boodschappen voor en door studenten.

We made it!
EIGEN DUNK stimuleert het verspreiden van positiviteit onder studenten, hiervoor hebben wij ons  maandenlang ingezet om de EIGEN DUNK Complimentenbrievenbussen te plaatsen op meerdere Hogescholen en daarmee onze impact te vergroten. Kijk eens hoe veel leuke complimenten we hebben ontvangen waarmee wij onze missie hebben kunnen volbrengen!

Complimentenbrievenbus
De complimentenbrievenbus komt voort uit het concept: ‘Something nice for someone else’. Deze is opgezet met het doel om positiviteit onder studenten te stimuleren. We hopen hiermee te bereiken dat studenten positiever over zichzelf denken en ook positiever naar anderen zullen zijn. Uit onze omgeving en via data hebben wij  namelijk verkregen dat studenten over het algemeen erg negatief zijn naar zichzelf en daardoor ook naar anderen. De complimentenbrievenbus daagt studenten uit om creatief na te denken over impactvolle com
plimenten. Deze complimenten zijn gericht aan onbekenden, waarna deze door EIGEN DUNK worden uitgedeeld of ingezet tijdens interventies/evenementen van onze organisatie.
Wij proberen studenten te inspireren bij het schrijven van een compliment middels de complimentenregen.

Empow(D)er Room
Empow(D)er Room is een concept dat is geïnspireerd door de gewoonte van vrouwen om elkaar te complimenteren binnen de muren van het vrouwentoilet. Negativiteit krijgt hierin geen ruimte en complimenten van vrouw tot vrouw vliegen in de rondte. Door middel van zelfgemaakte attributen probeert EIGEN DUNK dezelfde positiviteit over te brengen naar de vrouwen die het toilet bezochten.

EIGEN DAGEN
EIGEN DUNK zet verschillende interventies in op (inter)nationale feestdagen, en zet deze in het teken van het verspreiden van positiviteit naar anderen. Een voorbeeld hiervan was de interventie op internationale vrouwendag. Studenten konden een compliment schrijven aan een belangrijke vrouw in hun leven met daarbij een presentje.

EIGEN DUNK ook bij jou!
Mocht u dit een leuk concept vinden en wilt u bijdragen aan het uitbreiden van onze missie? Dan zijn wij voor evenementen in te zetten om onze positiviteit verder te verspreiden.

EIGEN DUNK in de toekomst
Voor nu ligt onze organisatie en samenwerking stil in verband met verschillende factoren. Wij zullen ons netwerk behouden en ons altijd in blijven zetten voor het verspreiden van positiviteit onder studenten al dan wel of niet namens EIGEN DUNK.

 

Website
https://www.eigendunk.com

 

Instagram 
@eigen.dunk