Wild Way

Wild Way

Live at https://wildway.cargo.site/
Annemay Nagtegaal, Joëlle Damen en Morris Vos

Wild Way – creating a stage 

Annemay Nagtegaal, Joëlle Damen en Morris Vos 

Introductie en vraagstuk:
De oprichters van de organisatie Wild Way, Annemay, Joëlle en Morris hebben elkaar gevonden door de gelijkwaardige interesse in kunst en de artiesten zelf. Samen zagen wij een gat tussen de doelgroep van de artiesten en de kunst van de artiesten zelf. Zo ontstond ons vraagstuk: 

“De professionele werkvloer opzoeken voor de beginnende creatieveling is een drempel wat voor veel nog te hoog ligt. Met de organisatie Wild Way willen we de drempel gaan verlagen en de doelen van de creatieveling helpen te behalen.” 

Met de organisatie Wild Way gaan we ons focussen op talentontwikkeling en naamsbekendheid genereren voor de beginnende creatieveling. We zijn een label dat door middel van events de merchandise gaan verkopen van de beginnende artiesten. Wij zijn van mening dat deze beginnende artiesten de kans moeten krijgen om zichzelf op de kaart te zetten, zich een plaats kunnen veroveren in de creatieve sector en daarmee hun brood kunnen gaan verdienen, terwijl de main focus blijft bij het creëren. 

 

Missie en visie
Visie 
Wij zien in Nederland dat het lastig is voor beginnende illustrators om zichzelf op de kaart te zetten en het moeilijk is om een start naar een professionele carrière te maken. Hierdoor is het lastig en spannend om dit te beginnen, terwijl sommige artiesten veel potentie hebben. Wij zijn van mening dat deze beginnende illustrators de kans moeten krijgen om zichzelf te profileren binnen de creatieve sector en daarmee een kans moet krijgen om geld te verdienen met hun creativiteit.”  

Missie 
“Wij gaan deze beginnende creatieveling helpen in de eerste paar stappen naar een professionele carrière. Dit willen we doen door een podium aan te bieden en mensen te connecten. Zo zullen de beginnende creatieveling zichzelf kunnen blijven ontwikkelen doordat wij ons inspannen om de start wat vloeiender te laten verlopen. Samenwerking zal hier een grote rol in spelen.”  

 

Doelstellingen en impact
Wat wil Wildway bereiken?
Wild way wil artiesten helpen met de eerste paar stappen tot een professionele carrière. We hebben hierbij gekozen tot illustrators. We gaan de artiesten een podium bieden, zodat zij zich kunnen blijven focussen op het creëren. Zo geven we ze een naam in de sector waarin zij gaan werken. Daarnaast helpen we de artiesten ook uit hun comfort zone. Onzekerheid van de illustratoren speelt vaak een rol in de vertraging van hun groei. Door deze weg te nemen zullen we ze helpen met de eerste paar stappen naar de buitenwereld. 

Wat hebben wij nu bereikt? 
We hebben op een innovatieve en nieuwe manier een podium gecreëerd voor de illustratoren. We hebben een niet groot genoeg impact gemaakt om ze een bekende naam te geven in hun sector. Wel hebben  de onzekerheid weggenomen bij de artiesten. Er is dus meer impact gemaakt bij de artiesten zelf dan in hub omgeving. Door de positieve reacties en de verkoopcijfers te laten zien werden de artiesten enthousiaster over hun werk. Hierdoor zullen ze nu in het gevolg het minder spannend vinden om naar buiten te stappen. 

 

Vormgeving en communicatie
Al onze visuele communicatie ontwerpen zijn gemaakt door Morris Vos, een van onze groepsgenoten, hij had meerder electives gevolgd voor fotografie en had de meeste kennis en interesse voor het bezig zijn met de vormgeving. Het creatieve proces doen wij samen maar de uitwerking en het perfectionaliseren doet Morris. Wij zijn erg blij met deze manier van samenwerken. Tijdens het creeeren van onze vormgeving voor de communicatie werd er een stijl gebruikt, gebaseerd op de sfeer van Wild Way.  Hierdoor ontstond onze huisstijl. Deze is ook terug te vinden in onze website en socials.  

Logo
Het logo heeft hand gemaakt design, dit verwijst naar de creativiteit en het experimentele karakter van de organisatie. Het hele logo is hand getekend om het gevoel van de creatievelingen te waarborgen. Toen we aan het groeien waren en een nog professionelere organisatie werden is ons logo gemaakt in samenwerking met een van onze artiesten, een grafisch designer. 

 

Interventies en events
Wild Way merchandise
Bij Wild Way hebben we altijd gestreefd naar het verwezenlijken van onze visie op een unieke en creatieve manier. Met dat in gedachten hebben we besloten om een merchandise lijn op te zetten in samenwerking met twee getalenteerde kunstenaars: Milou van Erven uit Eindhoven en Fleur Verhagen uit Den Haag. Deze samenwerking belichaamt onze passie voor kunst, stijl en het ondersteunen van opkomende talenten. 

De Wild Way merchandise lijn omvat T-shirts en tote bags. Elk item is zorgvuldig ontworpen met oog voor kwaliteit en originaliteit. De kunstwerken van Milou en Fleur zijn verwerkt in de designs, waardoor de merchandise een unieke en artistieke uitstraling krijgt. Door onze samenwerking met deze getalenteerde kunstenaars kunnen we onze klanten een exclusieve collectie aanbieden die zowel stijlvol als betekenisvol is. 

Met de Wild Way merchandise willen we niet alleen de kunstenaars ondersteunen, maar ook onze klanten een mogelijkheid bieden om een stukje kunst en inspiratie in hun dagelijks leven te integreren. Of het nu gaat om het dragen van een T-shirt met een levendig kunstwerk van Milou of een tote bags met een design van Fleur, onze merchandise nodigt mensen uit om zich verbonden te voelen met kunst en de kunstenaar zelf. 

Wild Way x Paasontbijt
Om de merchandise voor het eerst naar buiten te brengen is er een paasontbijt georganiseerd. Dit ging op uitnodiging, de mensen uit de dichte kringen van de artiesten waren uitgenodigd om gezellig te ontbijten. Zo hebben we de eerste merchandise items verkocht en was dit erg goed voor de omzet van Wild Way. 

Wild Way x Kralingse Bos Festival
Verder hebben we een samenwerking opgesteld met het Kralingse Bos Festival. Wild Way heeft de Green Room van het festival gegenereerd. Het vormgeven aan de artiestenlounge hebben we gedaan op onze Wild Way. Dat wil zeggen dat onze organisatie terug was te vinden in de Green Room doordat we aanwezig waren met onze merchandise aan en de artiesten de merchandise meegaven. Er was minder doorstroom dan we hadden gehoopt, maar na een succesvolle samenwerking met het Kralingse Bos Festival hebben we niet alleen onszelf bekend gemaakt bij deze professionele organisatie, maar ook bij de creatieve artiesten die er speelde. 

Wild Way x De Doelen
We zijn een samenwerking aangegaan met de doelen om een van onze concepten uitvoeren. Het concept was The Market. The market is een event wat bestaat uit verschillende beginnende creatieve organisaties. Wild Way, staat voor een podium bieden aan beginnende kunstenaars, doormiddel van unieke merchandise. Real Networking, willen graag studenten samenbrengen. Gezelligheid en verbinding staan centraal. Eigen dunk creëren en vieren het samen zijn, zorgen voor een luisterend oor, delen hulpvolle tips en geven een fijne ervaring. Oud en Proud geloven erin dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en geaccepteerd moet worden, ongeacht leeftijd en seksuele geaardheid. Doormiddel van een podcast willen we hier bewustzijn over creëren. Samen met deze verschillende organisatie gaan we een creatief event neerzetten om onze organisaties te laten zien.  

Voor Wild Way betekende dit om de merchandise te verkopen voor de artiesten waarmee we al eerder een samenwerking waren aangegaan. Daarnaast bieden we ook beginnende organisaties, kunstenaar en dj een podium om hun creatieve uitingen te creëren en tonen naar de buiten wereld.

 

Toekomst Wild Way
Als groep hebben we zorgvuldig overwogen wat het beste is voor de toekomst van Wild Way. Er is besloten om de verkoop van de merchandise nog voort te zetten, alleen zullen er geen nieuwe interventies plaatsvinden. 

Hoewel we de organisatie verder niet veel buiten te zien zal zijn, zal dit geen einde betekenen van onze individuele inzet voor creativiteit, kunst en avontuur. Elk van ons zal nieuwe horizonten verkennen en ons inzetten voor onze eigen artistieke passies en projecten. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe uitdagingen ons de mogelijkheid zullen bieden om te groeien, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en ons potentieel verder te verkennen. 

 

Contactgegevens
Instagram: https://www.instagram.cm/wildway.nl/ 

Website: https://wildway.cargo.site/