(UN)SPOKEN

(UN)SPOKEN

Live at https://unspokenrotterdam.wixsite.com/unspoken%20%20https://www.instagram.com/unspoken.rotterdam/
Ragna de Graaf, Sara van Engelen, Sterre Goossens

HET TEAM

Wij (Sara van Engelen, Ragna de Graaf en Sterre Goossens) zijn project (un)spoken begonnen in het tweede jaar van onze opleiding Leisure & Events Management aan de Willem de Kooning Academie. Door onze liefde voor fotografie, fashion, muziek en de belangrijkste verhalen zijn wij samengekomen. Het overkoepelende thema wat we hierbij interessant vinden is dat er ergens een geschiedenis of een verhaal achter zit. Door deze interesses en het overkoepelende thema hebben wij een mooi team kunnen vormen.

 

WIE ZIJN WIJ?

We hebben deze organisatie opgezet aan de hand van onze overeenkomende interesses op het gebied van fashion, fotografie, muziek en bijzondere gebouwen met een nieuwe functie. We vinden al deze aspecten erg interessant en willen deze binnen onze organisatie terug laten komen. We willen meerdere, van de hiervoor genoemde, disciplines binnen onze evenementen combineren. Door te kijken naar waarom deze thema’s ons aanspraken, zijn we erachter gekomen dat we het verhaal of de geschiedenis achter bepaalde onderwerpen erg interessant vinden. We willen door middel van onze evenementen de verhalen/ geschiedenis van mensen binnen bepaalde subculturen vertellen, zodat we jongeren kunnen inspireren en informeren. Dit willen wij doen omdat we het belangrijk vinden om de negatieve vooroordelen en aannames die mensen snel hebben rondom subculturen te verminderen. Daarnaast willen we ook informatie bieden zodat mensen meer over elkaar kunnen leren en ontdekken. Hierdoor hopen wij ook dat jongeren die nog bezig zijn met hun identiteit ontwikkelen geïnspireerd raken door de subculturen die er zijn.

 

VISIE

Het delen van persoonlijke verhalen binnen subculturen in Rotterdam zodat deze gehoord worden. 

 

MISSIE

Onze interesses rondom verhalen en geschiedenis achter mensen, plekken, foto’s, kleding en muziek hebben dit project gestart. We willen verhalen delen van mensen binnen een bepaalde subcultuur, dit willen wij doen door middel van multidisciplinaire evenementen. 

 

DOELGROEP

Na onderzoek zijn wij erachter gekomen dat de leeftijdsfase waarin de meeste mensen zich ontwikkelen tijdens de adolescentie is, dit is van ongeveer 12 tot 23 jaar. We willen ons hierbinnen focussen op de late adolescentie (18–20 jaar) en de postadolescentie (21–23 jaar). Maar daarnaast willen we eigenlijk mensen binnen een bepaalde subcultuur die hun verhaal willen vertellen in het licht zetten.

 

OMSCHRIJVING VRAAGSTUK & IMPACT

We vonden subculturen allemaal een erg interessant onderwerp en hebben hier onderzoek naar gedaan. We zagen dat subculturen aan het vervagen waren. Daarom wilden we ons gaan focussen op verhalen binnen subculturen, zodat deze verhalen (nog steeds) gehoord worden. Met deze verhalen willen we anderen inspireren en/of leren over een bepaalde subcultuur. We hebben ons deze term gefocust op de hiphopscene en waren op zoek gegaan naar mensen die hun verhaal wilden delen. We hebben met deze mensen een podcast opgenomen, die via onze Spotify te beluisteren is, en hebben hierna een fotoshoot met hen gehouden. Aan de hand van hun verhaal zijn we naar plekken gegaan die voor hen belangrijk zijn. We wilden dit op deze manier exposeren, omdat we op deze manier toch het idee hebben dat je dan ook echt een beeld kan vormen bij het verhaal wat verteld wordt.

 

THE SHOOTS SNEAK PEEK

Jack

PODCAST JACK

UPCOMING!!!!

16 juni 2023

(un)spoken X bibliotheek rotterdam

Op onze planning staat dat we binnenkort onze samenwerking met de bibliotheek rotterdam tot werking komt!

Loop je weleens op straat en denk je: wat zou nou het verhaal achter deze persoon zijn? Wij denken hetzelfde: wat is nou het verhaal achter deze persoon? Daarom organiseren wij de expositie!

(UN)spoken waarin wij het gesprek aangaan met een aantal mensen uit verschillende lagen binnen de hiphopscene die hun verhaal met de wereld willen delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opkomende artiest of iemand die nu zijn eigen boek aan het schrijven is en natuurlijk veel meer. Bij de expositie zijn deze verhalen te beluisteren in een podcast vorm en loop je via foto’s, die tentoon zijn gesteld, door de verhalen heen van de gasten uit de podcast. Neem alvast een kijkje op onze instagram @unspoken.rotterdam, voor een kijkje achter de schermen en om op de hoogte te blijven van de laatste updates!!

 

CONTACT

Hier kan je ons mee bereiken als je vragen hebt of als je in ons project geïnteresseerd om voortezetten!

Instagram: @unspoken.rotterdam

E-mail: @unspokenrotterdam@gmail.com

Spotify: https://open.spotify.com/show/26lOXHwm98Ko16prNRZ8CF?si=0889f81f4ac24fab