Cre@tives in Roffa

Cre@tives in Roffa

Live at https://instagram.com/creativesinroffa?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
Maxime Lems, Sophie, Aldo Broere

Wij zijn Aldo, Maxime en Sophie. Wij zijn derdejaars Leisure & Event management studenten aan de Willem de Kooning Academie. Voor ons derdejaars project hebben we een organisatie opgezet die opkomt voor de jonge makers in Rotterdam, genaamd Cre@tives in Roffa. Cre@tives in Roffa is een organisatie die zich bezighoudt met de ontwikkeling van de jonge makers in Rotterdam die in de productie/programma tak zitten. Wij streven ernaar om jonge makers in Rotterdam een community te bieden waarmee ze makkelijker contact kunnen leggen met organisaties/ opdrachten, om zo hun eerste stappen in de creatieve sector makkelijker te maken. 

Onze missie: Wij zien dat er voor de jonge makers van de productie/programma’s een hoge drempel ligt om organisaties te kunnen benaderen. Hierdoor gaan wij de samenwerking tussen de organisaties, de creatievelingen van Rotterdam en de hotspots van Rotterdam stimuleren. 

Dit gaan wij doen door middel van kansen te bieden en netwerken te laten groeien voor deze jonge makers. Wij gaan hierbij de onmisbare link worden voor de jonge makers van Rotterdam.

Onze visie: Wij streven ernaar om jonge makers in Rotterdam een community te bieden waarmee ze makkelijker contact kunnen leggen met organisaties en opdrachten, om zo hun eerste stappen in de creatieve sector makkelijker te maken. Daarbovenop willen we het hiermee makkelijker maken voor organisaties om jong talent te ontdekken en mee samen te kunnen werken. 

Wij hebben drie interventies opgezet in dit project. Dit zijn de interventies waar we veel aan gehad hebben:

1 van de eerste interventies was bij de The Word Club. Hier hebben wij de spoken word artiesten een opdracht gegeven die ervoor moeten zorgen dat de onderlinge connectie verbeterd. Hierdoor leren ze elkaar kennen en kunnen ze samenwerken in de toekomst. Door deze vernieuwend uitkomsten hebben we zo ons onderzoek beter onderbouwen en steunen.

Ook hebben we een  interventie in De Willem gedaan. Hier hebben wij verschillende andere jonge makers over de vloer gehad die hun projecten exposeerde. Je kon onderling met elkaar kunnen praten en dat heeft gezorgd dat er verschillende mensen elkaar ontmoeten.
Door deze mensen allemaal met elkaar te contacten maak je het makkelijker voor de jonge makers om in contact te blijven met elkaar en dus hun netwerk te laten groeien voor een goede toekomst voor de jonge makers in de productie/ programma tak.

 

Programma

Ben jij geïnteresseerd om onze expositie bij te wonen, dan ben je van harte welkom donderdag 8 juni bij Cult North!

13:00- 13:30  Inloop
13:30- 13:45 Introductie Cre@tives in R
offa en organisaties.
13:45 Begin beurs : Open ruimte om elkaar te ontmoeten: Na de verschillende programmaonderdelen is er tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten. 
11:30-11:45 Presentatie
11:45-12:00 Afsluiting bedankje

 

Na het onderzoek wat wij gedaan hebben en de testen die wij uitgevoerd hebben hebben wij een goed gevoel over de eerste stappen richting een nog betere community voor de productie/programma tak. Wij willen dit uiteindelijk aan Cult North gaan overdragen, omdat zij over het algemeen al veel energie steken in de bloei van de jonge makers binnen Rotterdam. Als Cult North dit initiatief blijft doorzetten kunnen de jonge makers vaker bij elkaar komen en steeds een grotere community worden in Rotterdam. Ze hebben al een hele grote voetstuk in Rotterdam, maar nog niet gericht op dit onderwerp.