Moza – The platform where upcycle lovers can connect

Moza – The platform where upcycle lovers can connect

Live at https://mozarestyled.wixsite.com/website
Marit Hofman, Isa Verhoef, Robin Slaats, Amber Bravenboer

De kledingindustrie is een van de grote vervuilers van de aarde. Kledingstukken gaan voor de laagste prijs weg en regelmatig worden collecties vernieuwd of aangevuld. Dit zorgt ervoor dat kleding onnodig in de kliko terecht komt. Ondanks de groei in de tweedehandskleding wereld blijft er een groep ‘kansloze’ kleding over. Moza wil deze kleding een kans geven om zinvol te kunnen zijn en laat zien dat een hernieuwde waarde makkelijk gecreëerd kan worden. Een hernieuwde waarde door verschillende manieren van upcycling.

Moza wil met haar concept concurrerende tegen de fast fashion industrie en ziet graag een afname in de aankopen in deze branche. Daarnaast wil Moza upcycling stimuleren en een netwerk creëren van creatieve makers die actief zijn met upcycling. 

De eerste Moza Fahion Week vond plaats op 18 mei. Tijdens deze week lieten verschillende makers zien hoe je op een simpele manier kleding kan upcyclen. Zij lieten o.a. zien hoe je op laag drempelige wijze scrunchies kan maken, hoe je van een gewone broek een flared broek kan maken en hoe je met verf een kleding een stuk unieker maakt. In de toekomst wil Moza zich richten op het samenbrengen van verschillende creatievelingen door een eigen platform. Op dit platform komt een overzicht van verschillende upcycle technieken. In de toekomst wil Moza meerdere Fashion Week edities organiseren. Om dit te realiseren zijn wil Moza in het najaar van 2020 een samenwerking aan gaan met de wasserij.

Zie hier een impressie van de Moza Fashion Week 2020

Check onze website en Instagram! (website alleen op laptop goed zichtbaar)

Instagram: @moza_restyled

Liefs, Moza

 

 

Onze partners tijdens Moza Fashion Week 2020:

                                     

 

Workshops tijdens Moza Fashion Week 2020: