Een lokale standplaats

Een lokale standplaats

Live at

Bij de culturele Talkshow VAN | UIT ZUID kwam heel duidelijk naar voren dat de opgaven die UIT Zuid komen, ook opgelost moeten worden VAN | UIT zuid.
LeisureLAB is dan ook een mobiel lab en trekt steeds naar het veld waarin zij werkt. Eerste standplaats: Het Gemaal op Zuid.

 

Dos en Don’ts uit de Talkshow VAN | UIT ZUID door EMI-op-Zuid, samen met ’t Gemaal op Zuid en OPEN Rotterdam. Volgende staat gepland voor januari 2020.

Op de Talkshow VAN | UIT ZUID ontdekte de eerste studenten hoeveel culturele Zuiderlingen er al in de wijk aan sociale projecten werken. Rajiv Bhagwanbali presenteerde in rap tempo de diversiteit in schaal, doelgroep en smaken. Algemene tendens was dat er meer aandacht moet komen voor wat er al is. Er mag gewerkt worden aan een culturele infrastructuur op Zuid (EMI).

Het gemaal op zuid

Via een lokale hub

Onze ervaring heeft geleerd dat een hub gebruiken in het gebied dat we onderzoeken heel veel voordelen heeft. EMI is voor LeisureLAB zo’n hub. Het ‘Expertise centrum voor Maatschappelijke Innovatie’ werkt in het gebied, kent de mensen en de talenten, heeft de opgaven in kaart waarop ons LeisureLab dieper in kan gaan. Vooral de bewoners hebben hier baat bij, en hoeven aan een ‘nieuwe groep’ niet weer alles uit te leggen. Voor de wijk is het prettig dat thema’s die heersend zijn zo meer aandacht krijgen. De welbekende thema’s krijgen nieuwe input doordat de WdKA studenten er vanuit Leisure oogpunt naar kijken.

 

Collab EMI – Kooning op Zuid tour

Deze 2e jaars ‘Leisure & Events’ -studenten hebben ervaring met grootstedelijke opgaven en gebruiken Leisure als middel of doel. Ze leren over ‘maken MET de lokale’ bewoners, en over creatief ondernemerschap.
EMI introduceert Rotterdam Zuid (en specifiek het Afrikaanderwijk, Bloemhof) aan de studenten met een ‘Tour op Zuid’ en een programma in ‘t Klooster rondom de volgende personen en plekken:
>Big Jay van oa HELDERHEID
>Dave Vanderheijden van oa Pow Wow
>Archell Thompson van oa Het Huis van Asporaat
>Lorenzo Elstak van oa Ikbenwij en Kaap Workout
>Zoë Cochia /Niffo Gallery
>Idler’s Playground (2010, Cosima von Bonin)
>ROAR Rotterdam Art Ride (Graffiti palen)
>Monument voor de gastarbeider (2013, Hans van Bentem)

Verzamelgebouw ‘t Klooster

Kooning op Zuid, een Insta-tour gemaakt door EMI-op-Zuid Kunst en Cultuur, 6-9-2019.

[september 2019, Reinier, Dafne, Angèle, Maarten-Jan, Linda, David, Desiree]
vanuit Hotglue