FIAFIA

FIAFIA

Live at
Lisanne van Driel, Luka Gilhuis, Danyel Fijten

Welkom bij FIAFIA!

“Creating happiness”

Wie zijn FIAFIA?

Wij, FIAFIA, zetten ons in als tussenschakel tussen generaties, dit om generaties samen te brengen.

FIAFIA’s visie

Over 10 jaar zullen generaties niet meer opgedeeld worden door vooroordelen en stereotypes. Normen en waardes worden per generatie overgebracht en zal er sociale cohesie heersen tussen deze generaties. De grenzen van generaties zullen vervagen op mentaal en emotioneel niveau door een beter begrip van generatie naar generatie.
Als organisatie zullen wij de verbinding zijn tussen deze generaties. Wij zullen bijdragen aan het dichten van de generatiekloven a.d.h.v. luchtige en vrolijke concepten. Dit door aan het begin te staan van een nieuwe manier van intergenerational learning.

FIAFIA’s missie

Onze missie is om verschillende generaties met elkaar te verbinden door van elkaar te leren. Op deze manier ontstaat er meer begrip voor elkaar en worden kwaliteiten en kennis verspreid. Ook wel intergenerational learning genoemd.
Vanuit onze missie hebben wij de onderstaande organisatie doelstellingen die wij willen bereiken aan het einde van het jaar 2021. De reden voor deze specifieke 3 generaties is omdat deze voor nu het best te bereiken zijn doordat deze in voornamelijk in vormen van gezinnen voorkomen. Gezinnen zijn goed bereikbaar doordat deze zich voornamelijk thuis samen bevinden.

Wie zijn de generaties?

Wij als organisatie focussen ons dan ook op alle generaties. Hieronder een duidelijk overzicht met welke generaties dit zijn.

Het samenbrengen van generaties willen wij bereiken door middel van het kaartspel ‘Meet the generations’. Met dit kaartspel verbinden wij generaties op een luchtige en speelse manier. Het spel bevat kennis vragen, opdrachten en vragen waarbij je jouw mening over bepaalde onderwerpen kan delen.

Op deze manier kunnen er gesprekken ontstaan die in het dagelijks leven niet snel opkomen. Je leert de ander en zijn/haar generatie op een andere manier kennen en hoort meningen over bepaalde onderwerpen die je anders niet te horen krijgt. Hieronder een verdere uitleg van ‘ Meet the generations’.

Het spel

‘Meet the Generations’ bevat verschillende soorten kaarten voor genoeg variatie en uitdaging. Bij een aantal is het de bedoeling om voorwerpen uit een bepaalde generatie te omschrijven terwijl er op een andere kaart een vraag wordt gesteld. Om het spel leuk en luchtig te houden zijn er grappige vragen en weetjes over de generaties toegevoegd. Omdat het doel van het spel is om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen zijn er ook wat diepgaandere vragen toegevoegd. Op deze manier ontstaat er een serieus gesprek in een luchtige sfeer. Hieronder wat voorbeelden van de kaarten:

Interventie

Voor onze interventie hebben ons concept zowel fysiek als digitaal getest. Fysiek om het spel element te testen en digitaal om de inhoud en doel van het concept te testen. Het digitale testen is via zowel teams als whatsapp getest onder begeleiding van één van ons.

Na afloop van deze interventie hebben wij gevraagd of de deelgenomen participanten een feedback formulier kunnen invullen. Na aanleiding van deze feedback gaan wij ons concept aanpassen en verbeteren.

Uit de feedbackformulieren die wij hebben ontvangen kunnen wij baseren dat het spel goed in de smaak valt. Wel zijn er nog diverse verbeterpunten bij de online versie. We moeten onder andere werken aan het gebruiksgemak.

Inhoudelijk kregen we de feedback om meer categorieën toe te voegen aan het spel, ook gaan we co creatie sessies houden om meer inhoudelijke informatie aan de kaartjes toe te voegen.

            

Digitale interventies                                                                                                   Fysieke interventie

 

FIAFIA in de toekomst

In de toekomst willen wij het kaartspel ‘Meet the generations’ verder uitbreiden. Dit door middel van uitbreidingspakketten die wij gaan ontwikkelen. Tenslotte willen wij dit alles weer op gaan pakken wanneer de mogelijkheid er weer is om fysieke bijeenkomsten te organiseren. Voor nu willen wij iedereen bedanken voor de steun en hulp de afgelopen maanden!

Hou ons in de gaten en wie weet tot een volgende keer!

Volg FIAFIA!

Instagram @official.fiafia