Adem Rotterdam

Adem Rotterdam

Live at https://www.instagram.com/adem.rotterdam/
Hannah van Westreenen. Timo van Oossanen, Rumi Demir, Sanne van der Zalm

ADEM. Rotterdam

ADEM. Rotterdam

E-mail: adem.contact010@gmail.com

 

Wie zijn wij?

Wij zijn ADEM. Rotterdam, een organisatie die zich inzet tegen straatintimidatie in Rotterdam. Door het ‘WeBreathe’ symbool en de campagne #NIETLULLENMAARLOPEN willen wij zorgen voor een leefbaarder Rotterdam.

 

Missie

ADEM. Rotterdam is een organisatie die zich inzet tegen straatintimidatie voor vrouwen in Rotterdam. Ons doel is dat iedereen weer vrijuit moet kunnen ademen op straat.

Visie

Wij zien dat er veel straatintimidatie plaatsvindt in Rotterdam.
Wij geloven dat we Rotterdam leefbaarder voor vrouwen kunnen maken door straatintimidatie tegen te gaan. 
Om straatintimidatie in Rotterdam tegen te gaan heeft ADEM. Rotterdam het “WeBreathe” symbool ontwikkeld. Dit symbool kunnen personen gebruiken als zij zich niet veilig voelen op straat, omstanders kunnen deze personen uit de situatie halen.
Om ervoor te zorgen dat het “WeBreathe” meer wordt gebruikt en het grijze gebied rondom straatintimidatie verdwijnt hebben wij de campagne #NIETLULLENMAARLOPEN gestart.

 

Wat hebben wij tot nu toe gedaan?

 

Het ‘WeBreathe’ symbool

Wij hebben het ‘WeBreathe’ symbool ontwikkeld om te zorgen dat personen op een non-verbale manier kunnen laten weten dat zij zich onveilig voelen. Daarnaast is het ‘WeBreathe’ symbool een handgebaar wat je meteen kunt toepassen. Het doel van dit symbool is, dat als iemand het ‘WeBreathe’ symbool ziet, hij/zij deze persoon uit de situatie kunnen halen.


Het ‘WeBreathe’ symbool

 

De campagne #NIETLULLENMAARLOPEN

Nadat wij het ‘WeBreathe’ symbool hebben ontwikkeld zijn wij begonnen met het vormgeven van een campagne om het grijze gebied van straatintimidatie duidelijk te maken. Deze campagne bestaat uit drie video’s en een aantal Instagramposts.
In de eerste video wordt duidelijk gemaakt dat de focus op Rotterdam ligt, de voice-over verteld hier wat de impact van straatintimidatie is. Daarnaast vertellen wij hoe het ‘WeBreathe’ symbool geïmplementeerd kan worden. In de posts hierna vertellen wij wat je kunt doen als je iemand het ‘WeBreathe’ symbool ziet gebruiken.

Video 1:
https://www.instagram.com/p/CN-FGw1J4rk/

In de tweede video interviewen wij verschillende vrouwen over hun ervaring met straatintimidatie. Een aantal van deze vrouwen hebben ons zelf benaderd om mee te doen, een aantal hebben wij zelf gevraagd. Door deze video willen wij duidelijk maken (vooral bij mannen) wat de impact is op deze vrouwen. Straatintimidatie is voor iedereen anders, de ene vind het al intimidatie als iemand te lang kijkt en de ander vind het vooral vervelend als mannen een opmerking maken. Met deze video willen wij het grijze gebied van intimidatie duidelijker maken.

Video 2:
https://www.instagram.com/p/COQPNPCJ4SY/

In de derde video houden wij interventies met verschillende mannen op Blaak. We vragen deze mannen eerst wat ze van intimidatie vinden, hierna laten wij ze een deel van de tweede video zien. Hierna leggen wij de reactie van deze mannen vast op camera en vragen wij wat ze zelf doen tegen intimidatie.

Video 3:
https://www.instagram.com/p/CPGcPhHJO3f/

 

Effectmeting video’s

De twee eerste video’s zijn heel positief ontvangen en vaak bekeken. We hebben deze video’s op Instagram gedeeld, de eerste heeft 894 weergaven en de tweede heeft 1.008 weergaven. Wij hebben op dit moment 261 volgers, dus zijn de video’s enorm goed bekeken.

 

Behind The Scenes

Tijdens de opname dagen van de campagne video’s.

 

 

Livesessie: ADEM. Rotterdam x KickassEvents

Pers


Open Rotterdam
heeft ons geïnterviewd over de campagne #NIETLULLENMAARLOPEN. Hieronder vind je het gehele artikel.

https://openrotterdam.nl/rotterdamse-studenten-verzinnen-campagne-die-straatintimidatie-tegen-moet-gaan/

 

Partners

Kickassevents
Stopstraatintimidatie
Emancipator
JezelfOpZuid
Gemeente Enschede

 

 

Volg ons op Instagram: https://www.instagram.com/adem.rotterdam/