UIT DE TOON.

UIT DE TOON.

Live at https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MzEzOGM4N2UtMGFjYS00YjUyLTk2MDQtODc3MjFiOGRiYzJl%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22ca6fbace-7cba-4d53-8681-a06284f7ff46%22%2c%22Oid%22%3a%2254a17293-689c-4c37-85e3-b8145f80ed3c%22%7d
Fenne Ardon, Pawl Berger, Tessa Bosman, Julia Zwart

Hey! Wij zijn UIT DE TOON en welkom bij onze showcase!
Hieronder kan je ons programma zien:

Wij als organisatie hebben allemaal een andere soort opvoeding gehad in onze jeugd. De één is opgegroeid met de veronderstelling op het andere geslacht te ‘moeten’ vallen en de ander is opgevoed met de gedachte dat er van alles mogelijk is. Voor velen is de zoektocht naar hun geaardheid nog in volle gang. En sommige weten dit al van heel kleins af aan. Wat wij allemaal willen is dat daar geen druk achter zit, en dat jij kan doen wat voor jou goed voelt. En jezelf vooral niet te hoeven verantwoorden.

Onze organisatie komt op voor de jongeren die onderdeel zijn van de LHBTQIA+. Mede via een platform waarbij bewustwording en normalisering centraal staat. Bewustwording dat er meer bestaat dan alleen een man-vrouw relatie, en dat niet vallen op één geslacht ook normaal is. En daarbij komt het normaliseren van pas. Je zou jezelf nooit moeten hoeven verantwoorden om wie je leuk vindt, wat je voelt of wat je denkt.

UIT DE TOON IS OKÉ

Inmiddels na een jaar lang een organisatie geweest te zijn hebben wij al onwijs veel mogen doen en bereiken. Een kleine opsomming hier van is natuurlijk alle informatieve posts die wij op ons Instagram platform gedeeld hebben. Een paar voorbeelden kan je hieronder zien:

 

Maar daarnaast ook alle concepten die wij hebben gerealiseerd, hieronder kan je over deze concepten lezen:

UIT DE TOON OPENT HET GESPREK
Met het open panel genaamd ‘UIT DE TOON opent het gesprek’, zijn wij in het gesprek gegaan met meerdere mensen. In samenwerking met studieverenging HSV Trinitas van de Haagse Hogeschool en Erasmus Pride van de Erasmus Universiteit hebben wij twee events mogen doen. We hebben gesproken met mensen die in de community zitten, maar ook daar buiten, over onderwerpen betreft de LHBTQIA+ community. Dit leverde mooie gesprekken op met interessante inzichten. We hebben ervoor gezorgd dat iedereen zich prettig voelde en we hebben verzekerd dat alles wat er besproken werd binnen de vier muren bleef. ‘UIT DE TOON open het gesprek’ is een geweldig concept geweest waar wij maar ook anderen van hebben kunnen leren.

UIT DE TOON VRAAGT HET HEMD VAN HET LIJF
In ‘UIT DE TOON vraagt het hemd van het lijf’ gingen wij in gesprek met interessante mensen en praten wij over diverse onderwerpen! Wij namen dit op en maakte er een geweldige video van die wij deelde op onze Instagram. Wij hebben een interview gehad met Dex, die aan de kunstvorm van Drag doet als Stella Prime. Hij legde ons alle ins en outs uit van het Drag Queen zijn, terwijl we een lekkere versnapering bakte. Dit hebben wij gedaan omdat wij het casual wilde houden en geen ‘saai’ interview wilde maken.
Daarnaast hebben wij ook een aflevering opgenomen met de directeur van de Willem de Kooning Academie, Jeroen Chabot.  Wij waren namelijk erg benieuwd naar zijn visie op inclusiviteit en hoe de inclusiviteits situatie was bij ons op school. Dit leidde tot een erg interessant gesprek en ook erg belangrijke inzichten voor UIT DE TOON.

Alle afleveringen van ‘UIT DE TOON vraagt het hemd van het lijf’ zijn te vinden op onze Instagram, of klik op de linkjes hieronder om direct bij de video te komen!
Veel kijkplezier ; )

UIT DE TOON VRAAGT HET HEMD VAN HET LIJF: Stella Prime

UIT DE TOON VRAAGT HET HEMD VAN HET LIJF: Stella Prime 2

UIT DE TOON VRAAGT HET HEMD VAN HET LIJF: Jeroen Chabot

UIT DE TOON PODCAST
In april hebben wij een podcast opgenomen, als start van een nieuwe fase voor UIT DE TOON. Hierin hebben wij nog een keer gedeeld met de wereld wie wij zijn, wat wij doen en wat er te verwachten van ons valt. Wij hebben deze podcast gedeeld op Spotify en Soundcloud, de links hiernaar kan je onderaan deze pagina vinden.

UIT DE TOON in de toekomst…
De legacy van UIT DE TOON zal natuurlijk altijd blijven bestaan, maar na onze showcase zullen wij stoppen met UIT DE TOON. Maar UIT DE TOON heeft een geweldige kans gekregen. Een paar van ons zullen doorgaan met een inclusiviteits hub op de Willem de Kooning Academie, dus je zult zeker nog meer van ons zien.

Bedankt voor het kijken van onze pagina en naar onze showcase!

– UIT DE TOON.
Fenne, Pawl, Tessa en Julia

Dit zijn wij! : )

Je kunt ons vinden op ons Instagram platform:
Instagram

Je kunt onze podcast vinden op:
Soundcloud
Spotify