Creative Community

Creative Community

Live at https://www.youtube.com/channel/UC_pbNyyW-W63vKYU8PXNyzg
Mats van de Poll, Tara Schreuders, Lisa van Rij

………………………………………

 

Welkom op de pagina van Creative Community! Wat leuk dat je een kijkje neemt in onze organisatie. Maandag 31 Mei geven wij om 13:40 een Livestream in het mooie Willem de Kooning academie! Hierin vertellen wij waar wij het afgelopen jaar hard aan hebben gewerkt en hoe we zijn gekomen tot waar wij nu zijn. Tijdens de livestream zal er interactie zijn met de kijkers en er zullen ook 2 leuke video’s worden afgespeeld! Laten we dit gek maar toch leuk jaar samen afsluiten!


Wie zijn wij:
Visie:
Na een externe analyse zijn wij als organisatie tot de conclusie gekomen dat de motivatie bij de studenten zal bevorderen voor de opleiding op het moment dat zij meer met elkaar in contact zullen zijn. Door de pandemie is het contact met andere studenten sterk afgenomen waardoor de motivatie dus minder is geworden. Uit onderzoek is gebleken dat deze motivatie weer wordt gestimuleerd wanneer de studenten kunnen netwerken en zich verbonden voelen met elkaar. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft Creative Community zijn visie geformuleerd: 

Visie: Wanneer studenten kunnen netwerken en zich verbonden voelen met elkaar zal dit motiverend zijn en zullen de studenten meer motivatie hebben voor de opleiding. 

Missie:
Door de visie geformuleerd te hebben weten we hoe wij als organisatie over de situatie denken en hoe wij denken deze te kunnen verbeteren. Om ervoor te zorgen dat wij, Creative Community, weten wat onze organisatie hierin voor rol heeft, hebben we tevens de missie geformuleerd. 

Onze missie is om studenten weer met elkaar in contact te brengen door online get borrels te organiseren, waar mogelijke samenwerkingen en creatieve ideeën ontstaan. Leer je medestudenten kennen tijdens de podcast die elke dinsdag online staat of kom naar een van de borrels van Creative Community. 

Acties & programma:
Om de studenten met elkaar te laten verbinden hebben wij een aantal soorten programma ontwikkeld:

The Walking Borrel!
Creative Community maakt programma voor studenten door studenten. We willen ervoor zorgen dat jij weer in contact komt met de mede studenten. De Walking Borrel is hierom in het leven geroepen. Samen met de deelnemers wandel jij langs de leukste Rotterdamse horecagelegenheden. Zo kan je bijpraten met de studenten en leer je de stad een stukje beter kennen. 

Online Borrel
De online borrel is in het leven geroepen om in contact te komen met de mede studenten ondanks de pandemie. Nu Nederland toch weer een beetje open gaat en je langzaam weer leuke dingen kan doen blijven wij bestaan! De online borrels zijn ervoor om in een grote groep en gemakkelijk vanuit huis toch de mede studenten een beetje beter te leren kennen. Door spellen te spelen en onderwerpen aan te breken, is het hier nooit stil. Borrel jij met ons mee? 

Podcast
Tijdens de podcast gaat Creative Community in gesprek met de studenten van Leisure & Eventsmanagement. Wij zijn benieuwd hoe zij studeren tijdens de pandemie ervaren en wat de tips zijn om gemotiveerd te blijven. Luister naar de podcast en leer je medestudenten een stukje beter kennen.

………………………………………

Partners:
Voor de Walking Borrel hebben wij verschillende partners waarmee wij samenwerken. Zo hebben wij een samenwerking met onder andere De ballentent, The Dulce, lunchroom Fröbel en Grand café-Restaurant Loos. Met deze partners hebben wij een samenwerking waarbij er een aangepast menu wordt gemaakt en er kosten worden beperkt voor de borrel om het aantrekkelijk te maken voor de studenten van de Willem de Kooning. 

Ook zijn wij van plan meerdere routes te gaan maken bij andere cafés en restaurants door Rotterdam.

De toekomst:
Onze volgende stap is om via de communicatie van Willem de Kooning, ons programma aan te bieden aan de nieuwe studenten van de Willem de Kooning. Wanneer er nieuwe klassenvertegenwoordigers worden gekozen krijgen zij via de academie een mail waarin alle informatie over onze organisatie staat. Zo kan het programma wat wij hebben gecreëerd in de handen vallen van de nieuwe studenten van de Willem de Kooning academie zodat deze studenten extra steun krijgen bij het leren kennen van de school en hun nieuwe collega’s.

volg ons!
E-mail: Creative.community.wdka@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/creative.community.wdka/
Website: https://creativecommunity.jouwweb.nl/
Soundcloud: https://soundcloud.com/creative-community-955783815