BEE THE CITY

BEE THE CITY

Live at
Emre Çetin, Quincy Tjia, Alexandra Spelier


Wij zijn Alexandra, Emre, & Quincy. Wij zijn BEE THE CITY!

De bijen zijn aan het uitsterven en hier moet wat aan gedaan worden.

Wij zijn Bee The City. Wij zijn 3 studenten aan de Willem de Kooning academie. Wij zetten ons project voort vanuit onze passie en interesse voor duurzaamheid, biodiversiteit en de uitstervende bijen.

 

 

 

 

 

 

Missie: Het gaat niet goed met de bijen. Zowel de honingbij als de wilde bij nemen in aantallen jaarlijks sterk af. Vooral als het gaat om de wilde bijen, die ongeveer 80% uitmaken van alle bijensoorten, zien we de aantallen fors dalen. Dit komt mede doordat het leefgebied van de bijen steeds kleiner wordt vanwege de groeiende steden. Hierdoor kunnen ze ook steeds minder voedsel vinden, doordat stukken grond met bloeiende bloemen veranderen in steen en beton. Ook is het gebruik van pesticiden in de tuin en landbouw en het groeiende aantal ziektes en virussen onder bijen, een groot minpunt. Bijen zijn erg belangrijk voor ons ecosysteem en voedselproductie. Zo wordt 70% van alles wat wij eten mogelijk gemaakt door bijen. Bijen zorgen er namelijk voor dat de bloemen die groente en fruit genereren, bestuift worden.

Wij van BEE THE CITY willen hier dus wat aan doen. Wij geloven erin dat we met elkaar, gezamenlijk hier verandering in kunnen brengen. We willen meer aandacht creëren voor de bij, en mensen betrekken bij zowel het probleem als de oplossing.

Visie: Wij zien dat er al veel verschillende duurzame initiatieven zijn in de stad. 

Alleen is er nog niet genoeg awareness bij de bewoners van Rotterdam en verbinding tussen de initiatieven onderling.

 

Legacy

Wij van Bee The City laten onze zelfgemaakte kaart achter als onze legacy. Hierop staan alle stakeholders en initiatieven die op dit moment bij ons bekend zijn die bezig zijn met duurzaamheid en het creëren van een betere leefomgeving voor de bijen. Deze kaart willen wij vereeuwigen door hem te plaatsen en te delen op het internet. Deze kaart kan iedereen zelf vinden, gebruiken, delen en uitbreiden om zo gezamenlijk de ultieme kaart te creëren waarbij alle groene initiatieven en plaatsen te vinden zijn. Iedereen kan zo een wandelroute bepalen die ze willen lopen of kunnen gemakkelijk initiatieven vinden die te maken hebben met duurzaamheid. Ook kunnen de initiatieven elkaar vinden en opzoeken waardoor er nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan!

de kaart vind je hier: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1AL6Ygo4olG6AyRah9Nyuo6Lp0l7DHwxV&usp=sharing  

 

Je kunt ons project bekijken via de website of via Instagram.

Website : https://beethecity010.wixsite.com/website 

Instagram: @beethecity010