Don’t Mind Me

Don’t Mind Me

Live at
Esdira Johansen, Isabel Smaling, Fleur Schrijver en Romane Rousseau

Wie zijn wij?

Wij zijn Don’t Mind Me, een organisatie die positiviteit onder studenten wilt stimuleren. Dit doen wij door gebruik te maken van een combinatie tussen mindfulness en kunst. De doelgroep bestaat uit studenten die stress ervaren en die behoefte hebben om er tussenuit te gaan, om hun batterij op te laden. Wij bieden onze doelgroep verschillende producten en diensten aan die te maken hebben met mindfulness en positief denken: een Mindfulness gids en verschillende workshops, om in te spelen op de behoeften en waarden van deze studenten. 

Wij hebben onder andere een gids gemaakt, een expositie georganiseerd, verschillende meditaties/audiotours ontwikkeld en nog veel meer. In deze showcase laten we jullie graag een kijkje nemen in onze organisatie!

Missie: Positiviteit en ontspanning creëren bij (stressvolle) studenten door kunst en mindfulness.

Visie: De doelgroep door middel van kunst en mindfulness positief te beïnvloeden, programma te maken om hun batterij op te laden. Wanna Live Positive!


Mindful door het Museum

Check hier onze ervaring met de audiotour van Daniëlla Hefter in het Kunstmuseum in Den Haag!

 


Mindfulness Gids


Klik hier voor de gehele gids


Evenementen/workshops

Tapas workshop
Samen met chef-kok Irvin van den Houdt hebben we een tapas workshop gedaan. We hebben vooraf een landing meditatie gedaan en daarna zijn we mindful gaan koken. Hierbij zijn we vooral gaan letten op de kleuren van de ingrediënten, de geuren, de vormen etc. Hierdoor ben je volledig bewust van wat je gebruikt en hoe je te werk gaat. Met dit evenement wilden we laten zien hoe makkelijk mindfulness toe te passen is bij dagelijkse activiteiten/handelingen. 

 

Expo Senses
Met onze expositie Senses wilden wij mensen op een andere manier naar kunst laten kijken. Door meerdere zintuigen te prikkelen met geuren, geluiden en beelden hebben wij er een unieke ervaring van weten te maken. Daarnaast hebben we in het Engels een audio gemaakt die tijdens het rondkijken geluisterd kon worden voor een meditatieve begeleiding. Ook hebben we een rusthoek gecreëerd waarbij er geluisterd kon worden naar een zelfgemaakte bergmeditatie die inspeelde op geur en beeld (ook in het Engels). 

Round-up Nieuwe Instituut
Voor ons evenement in het Nieuwe Instituut hebben we een andere meditatie audiotour gemaakt, deze keer in het Nederlands, voor tweedejaarsstudenten van Leisure & Events Management. Tijdens het rondwandelen in het museum konden de studenten luisteren naar de audio waarin verschillende meditatie oefeningen waren verwerkt waardoor ze leerden kijken op een andere manier. De audio was gemaakt voor beginners om kennis te maken met zowel mindfulness als met onze organisatie. 

Samenwerking Take The Plunge
Samen met Take The Plunge hebben we een duik in het diepe genomen. Door deze samenwerking hebben wij meerdere studenten in Den Haag kunnen bereiken en een groter netwerk voor onze organisatie weten te creëren. We hebben Wim Hof ademhalingsoefeningen gedaan en een spel waardoor we elkaar beter hebben leren kennen. Daarnaast heeft Ro-Motion op het evenement mocktails gemaakt om de studenten te introduceren aan een gezondere leefstijl. 


Berlijn

Met school zijn wij in de week van 11 t/m 13 mei naar Berlijn gegaan met LEM van de WDKA. De opdracht was om programma te maken voor alle LEM’ers en een samenwerking aan te gaan met relevante partijen in Berlijn. Wij hebben hiervoor twee programma’s opgezet. 

Programma A – Holzmarkt
Dit evenement hebben wij uitgevoerd in samenwerking met de Holzmarkt. Hier hebben wij van hen informatie gekregen over de geschiedenis van de plek en hoe de Holzmarkt is opgebouwd. Daarnaast hebben wij een spel ontwikkeld die we daar met de hele groep hebben gespeeld. Door middel van dit spel werd je je bewust van de omgeving om je heen en de verschillende, speciale plekken van de Holzmarkt. Ook konden de verdeelde groepjes elkaar hiermee op een relaxte, informele manier beter leren kennen. 

Programma B – Freiluftkino
In samenwerking met de Freiluftkino Kreuzberg hebben wij het tweede programma geprogrammeerd. Freiluftkino Kreuzberg is een buitenbioscoop en ligt midden in het kunstdistrict van Bethanien. Aan het begin van de avond hebben de eigenaren uitleg gegeven over de organisatie, hoe zij tot stand zijn gekomen en het concept. Daarna hebben we met zijn allen de film Come On Come On bekeken, onder het genot van een popcorn en frisdrank. 


Freiluftkino 
(Freiluftkino Kreuzberg. (z.d.). [Foto]. Berlin.de.
https://www.berlin.de/kino/freiluftkinos/2465016-2464577-freiluftkino-kreuzberg.html)

Instagram en website

Wij vonden het als organisatie erg belangrijk dat onze Instagram positiviteit uitstraalde en dat mensen er kennis konden opdoen. We hebben diverse opdrachten, recepten en quotes gepost. Zo konden mensen laagdrempelig aan de slag met mindfulness. 


Samenwerkingspartners

Wij hebben ook samengewerkt met verschillende samenwerkingspartner, die wij graag willen noemen en bedanken:

Leuke Recepten – Sandra Waterschoot
Heeft ons geholpen met recepten voor Instagram account en Mindfulness Gids. 


Sandra Waterschoot Koopmans
(Waterschoot Koopmans, S. (z.d.). Sandra Waterschoot Koopsmans [Foto]. Linkedin.
https://www.linkedin.com/in/sandra-waterschoot-koopmans-2294a9b2/?originalSubdomain=nl)

Bewustic – Cato Tideman
Heeft ons diverse tips en tricks gegeven over mindfulness en meditatie. 


Cato Tideman
(Tideman, C. (z.d.). Cato Tideman [Foto]. Bewustic.
https://www.bewustic.nl/over-ons/cato)


Daniëlla Hefter – Mindful door het Museum audiotour
Deze audiotour mochten we gebruiken voor de gids en hebben hierdoor inspiratie opgedaan voor onze eigen audio’s.

Daniëlla Hefter
(The Fox Is Mine. (z.d.). [Foto]. thefoxismine.
https://thefoxismine.com

Nieuw Instituut – Gratis entree, waar we onze audiotour mochten uitproberen. Een inspirerende plek waar veel diverse kunstdisciplines te bewonderen waren.

Wibo Koole – Verschillende meditatie audio’s die we mochten gebruiken voor de gids. We hebben hierdoor inspiratie opgedaan voor onze eigen mindfulness audio’s en het heeft ons veel geleerd over mediteren. 


Wibo Koole
(Wibo Koole. (z.d.). [Foto]. Awaris Nederland.
https://awaris.nl/team/profiel-wibo-koole/

Bedankt voor het lezen! ♥