BLINK

BLINK

Live at https://www.instagram.com/blinkrotterdam/
Venice Zechiel, Alicia van der Meeren

BLINK

Wie zijn wij?

Aanleiding 

BLINK – Als organisatie hebben wij ondervonden dat er binnen de zwarte gemeenschap niet genoeg verbinding is met elkaar. Er is een hoop aanwezig alleen wordt hier niet ultiem gebruik van gemaakt. Dit hebben wij achterhaalt door verschillende onderzoeken. Ook merken we dat de generatie van nu zich niet altijd even verbonden voelt met hun cultuur. Dit komt omdat ze niet per se behoefte eraan hebben, vanuit huis niet genoeg mee krijgen of het verwaterd is met de generaties. De kleine dingen zoals roti leren maken met je Surinaamse tante of interessante gastsprekers die je vertellen over de history van jouw cultuur. Door op een informele manier de connectie te maken zijn wij van mening dat er meer verbinding wordt gecreëerd.

Ook vinden wij de representatie van de zwarte gemeenschap erg belangrijk. Het is nog niet vanzelfsprekend dat er voor de zwarte jongeren genoeg representativiteit is. In het onderwijs, het werkveld, sporten etc. Wij willen met BLINK laten zien dat er van alles mogelijk is. 

 

Vraagstuk: Hoe kunnen we de Zwarte Community samenbrengen zodat er meer verbinding ontstaat?

Verbinding bestaat wel, maar minimaal. 

  • Hoe = doormiddel van een combinatie van informele en formele events.
  • Wij creëeren een plek voor verbinding. Wij creëeren niet de verbinding. 

Visie: Het creëeren van een omgeving waarbij verschillende vormen van verbinding ontstaan in de zwarte gemeenschap. 

  • Die omgeving is steeds anders. Dit kan in talkshow vorm maar ook bijv. samen koken of samen feesten. 
  • Verschillende vormen omdat er niet maar 1 vorm van verbinding bestaat. 
  • Binnen de zwarte gemeenschap omdat dit de doelgroep is waar wij op willen focussen. 

Missie:  BLINK is een black owned organisatie die doormiddel van een gebalanceerd aanbod van informele en formele events meer verbinding creëert binnen de zwarte gemeenschap. Dit in samenwerking met andere black owned businesses. Denk aan zwarte koks, zwarte creatievelingen, zwarte artiesten (in de brede zin), zwarte ondernemers maar ook met ons publiek gevuld met zwarte mensen. Voor een gelukkig en gezond leven is het van belang dat je verbinding hebt met anderen. Op deze manier zal je je gezien, gehoord en gewaardeerd voelen.

Voorbeelden: 

  • Roots komen vanuit Suriname maar iemand weet niet hoe je roti maakt omdat diegene dat verder niet heeft meegekregen. 
  • Iemand wilt meer achtergrondverhalen weten van zijn afkomst/cultuur maar weet niet waar dit begint.

Urgentie (verbinding):

Verbinding is een onderdeel van de basisbehoeftes van ieder mens. Om gelukkig door het leven te gaan heb je dit dus nodig. In de wereld waar we nu in leven wordt de zwarte mens nog té vaak als minderwaardig gezien. Het is van belang voor een gelukkig en gezond leven dat we die verbinding vinden. Dit om je gezien, gehoord en gewaardeerd te voelen. Voordat we die verbinding zoeken in de wijde wereld willen we onderling die verbinding laten groeien. Op deze manier creëren we meer zelfverzekerdheid, kennis en waardering onderling zodat de wereld die ons niet wil hebben ons niet tegen kan houden.

Naam: 

Onze organisatie heet BLINK. Blink staat voluit voor Black Link. Zoals jullie weten willen wij meer verbinding creëren binnen de gemeenschap. We wilden dan ook een passende naam voor bij onze organisatie en onze visie. Black spreekt uiteraard voor zich. Link daarentegen heeft de betekenis verbinding en ook is het een kortere versie van een “link-up”. In de zwarte gemeenschap wordt er vaak gesproken over we moeten een keer linken, we should link up. “link up” is een andere term die gebruikt wordt voor afspreken, verbinden, verenigen. Wij willen zwarte mensen samenbrengen en verbinding als gevolg daarvan hebben. Ook staat BLINK voor de engelse vertaling van knipperen/knipogen. Wat het ook nog eens een dubbele betekenis geeft. 

BLINK is kort, krachtig en spreekt uit wat en wie wij zijn.

Wanneer is ons doel geslaagd : Onze events zijn geslaagd zodra er meer verbinding is gecreëerd binnen de zwarte gemeenschap zonder dat dit is aangespoord of geforceerd maar natuurlijk is gevormd.

 

Communicatie & Branding – Uitgevoerde Events

Rebranding BLINK logo.

Designed by Janey de Jong. Een zwarte Graphic design Studente van de WDKA. 

Janey’s Instagram – https://www.instagram.com/janeyroanna/

 

           

.

Event 1. Music & Dance

 

 

Impact: Met ons event hebben we verbinding kunnen creëren op kleine schaal. We hebben verschillende mensen samengebracht op een hele informele en gezellige manier. Er hing een veilige, gezellige en vooral goede sfeer. Dit maakte het voor de gasten erg makkelijk om zichzelf open te stellen en om mee te doen aan de activiteiten. Het was intiem maar toch is ons doel behaald. 

Wat gebeurt er nu met BLINK?

We gaan door met BLINK buiten school om. We zijn van mening dat er nog genoeg te halen valt uit ons concept. BLINK staat nog steeds voor, door en met de zwarte gemeenschap. We hebben nog een hoop leuke ideeën liggen die we gaan uitvoeren. Zoals een fotoreportage in samenwerking met Cult North. Ze zijn tevens ook één van onze samenwerkingspartners. We gaan nog steeds voor meer verbinding. Houd ons vooral in de gaten en get ready to link up!!!

You can find us on social media. 

Instagram – https://www.instagram.com/blinkrotterdam/

E-mail – blinkrotterdam@gmail.com