Dislocated

Dislocated

Live at https://dislocated-events.com/
Enrico Smit

Showcase Dislocated 

 

  • Inleiding / aanleiding 

Voor Major project was het in term 2.1 en 2.2 de bedoeling een organisatie te ontwikkelen die impact maakt in de Rotterdamse vrijetijdssector. Tijdens de beginfase werden er groepen gevormd op basis van gedeelde interesses en passies. Jesse, Joris, Wesley en Enrico merkte dat we allemaal een passie voor evenementen hadden en gingen met elkaar in gesprek. Al snel was er een klik en zijn we een projectgroep geworden. Dit heeft ons zeker succes opgeleverd wanneer je kijkt naar de huidige fase van onze organisatie.

 

  • Teamleden

 

Joris Sauerbier

Wesley Kosten

Jesse van Jole

Enrico Smit

 

  • Vraagstuk 

Dislocated is ontstaan uit ongenoegen over het huidige  nachtleven binnen Rotterdam. Vier tweedejaars studenten Leisure & Eventmanagement, die elkaar vonden tijdens het maken van groepen door de gedeelde passie voor evenementen, observeerde en onderzochten het Rotterdamse nachtleven en events gedurende de afgelopen maanden. Onze visie op dat nachtleven was dat het veelal herhalend en weinig vernieuwend is. Zowel de evenementen, dj’s, muziek en locaties zijn weinig afwijkend. Na verschillende vormen van desk- en fieldresearch concludeerde wij dat ook Rotterdammers die het nachtleven bezoeken deze mening deelden. Wij willen met Dislocated het Rotterdamse nachtleven verrijken en een vernieuwend aanbod toevoegen in de vorm van  melodische house & techno events op niet voor de hand liggende locaties. Dit door soort evenementen worden  nog niet gehost in Rotterdam.

 

  • Welke positie je inneemt binnen het vraagstuk (visie/missie)

Wij willen met Dislocated de aanbieder worden van evenementen in het volgens ons beperkte aanbod. De locaties zijn voor ons erg belangrijk. Onze voorkeur gaat uit naar verrassende locaties met een verhaal. Zo proberen we de locaties en onze evenementen te combineren voor een maximale belevingswaarde voor de bezoeker. Daarnaast willen we naast de evenementen ook bouwen aan een online platform. Dit doen we door het uploaden van podcasts op SoundCloud.

Missie  

We merge scenery electronic music acts and nightlife culture in the concrete jungle of Rotterdam. Carefully selected places are being turned in to an extraordinary place to create a new nightlife experience as never seen before.  

Visie  

We aim to offer people an escape out of their daily grind and bring them in state of rapture with musical journeys at unusual and unique locations.  

 

  • Wat je wilde bereiken (doelen/impact)

Ons doel  vanuit term 2.1 was om uiteindelijk een fysiek evenement te realiseren in Rotterdam. Dit is ons gelukt. Op 5 mei hebben we ons eerste succesvolle evenement gehouden in de Doelen Studio’s. Het was een zeer geslaagde avond met goede vibes en muziek. Nu het eerste doel van een fysieke evenement is behaald willen we op dit moment vooral bekender worden bij het publiek door meer te gaan  progammeren met als doel het concept verder te laten groeien.

 

  • Samenwerkingspartners

Locaties:

De Doelen Studio’s

Red Floor WDKA

Artiesten:

Pentia

Malandra Jr

Hollt

Sean & Dee

Earth Life

Demore

Tech Baker

Armand Chabert

Stereo Cassette

Sokkary

Pildrin

Overig:

Amanda Aviaja (grafisch vormgever artcovers en flyers)

Katrina Krieke (ontwerper logo’s)

Bakfietsverhuur.nl (voor 1e interventie)

 

  • Verslaglegging van uitgevoerde events en interventies 

Hieronder zijn wat foto’s te zien van ons eerste gehoste event in de Doelen Studio’s op 5 mei.

Interventie 1. Dislocated on tour

Tijdens deze interventie zijn we de stad doorgetrokken om de mensen kennis te laten maken met Dislocated.

Interventie 2. Dislocated x Red Floor

Tijdens deze interventie hebben we ons geluid laten horen in de kelder van de academie; de Red Floor.

Verslaglegging van communicatie en branding 

Artcovers

Flyers

 

  • Wat hebben we bereikt?(impact) 

We hebben een sterk onderbouwd concept ontwikkeld door de maanden heen en ons eerste gehoste events heeft al plaatsgevonden. Op 23 juni keren we wederom terug naar de Doelen en pakken we uit met een grotere line up en programmeren we tot 3 uur ‘s nachts in plaats van tot 11 uur. We merken dat ons follow ook aan het groeien is en steeds meer mensen en artiesten ons weten te vinden. Dit is uiteraard precies wat we wilde en daar gaan we dan ook steevast mee door.

Naast de evenementen en de groei van het concept zijn we als groep ook gegroeid in het samenwerken met elkaar. De rollen zijn goed verdeeld en organisatorisch steekt het nu goed in elkaar. De geboden theorie, workshops en feedback hebben ons ook zeker geholpen ons concept te verbeteren.

 

  • Wat er nu met het project gaat gebeuren.

Wij gaan door met Dislocated. Binnenkort zullen we ons inschrijven bij de kvk en kunnen we als organisatie gaan opereren in plaats van een schoolproject. Zoals al eerder benoemd is ons eerstvolgende evenement 23 juni, wederom in de Doelen Studio’s. Na dit evenement gaan wij zeker door met programmeren op andere geschikte locaties.

 

  • Contact 

info@dislocated-events.com

dislocated-events.com