FEEL

FEEL

Live at https://feelrotterdam7.wixsite.com/website-1
Kimberly van Dam, Tessa Boers, Patricia Lopez en Anissa Ben Lahcen

FEEL

 

 

 

 

 

 

FEEL is een organisatie in de wijk Bloemhof. Wij staan voor positiviteit en verbinding!
Anissa Ben Lahcen, Patricia Lopes, Tessa Boers en Kimberly van Dam vormen samen de organisatie FEEL.

 

Waarom Bloemhof?

Uit de gesprekken met de buurtbewoners kwam naar voren dat de buurtbewoners de sociale contacten missen. Zij gaven aan alleen de mensen uit hun eigen straat te kennen. Daarbij vertelden zij dat het sociale contact voor hen een gemis is. Om deze reden vonden wij het belangrijk om FEEL te richten op de wijk Bloemhof. Team FEEL brengt de mensen in Bloemhof bij elkaar door middel van activiteiten en Placemaking. Hierbij staat samen zijn centraal. FEEL draagt een steentje bij aan de verbinding in Bloemhof. Daarnaast verspreiden wij positiviteit door de wijk. 

 

Visie en missie:

De visie van FEEL is om meer contact te generen tussen de bewoners van Bloemhof. Hierbij hebben wij de missie om bij te dragen aan de versterking van de sociale cohesie in de wijk.
Dit willen wij bereiken door een samenhangend netwerk van lokale interventies om op deze manier niet alleen de buurtbewoners meer contact met elkaar te laten hebben, maar ook om de positiviteit in de wijk te verhogen.

 

Impact

Onze twee evenementen hebben ervoor gezorgd dat wij gezien worden in de wijk, niet alleen door de buurtbewoners, maar ook door andere instanties. Zo hebben wij verschillende buurtbewoners die onze activiteiten goed in de gaten houden en in de toekomst ook zeker vaker aanwezig willen zijn op onze activiteiten. Als we hen moeten geloven is FEEL dan ook “de highlight” van hun dag geweest tijdens dagen van uitvoeringen. Met dank aan onze instagram hebben wij ook een redelijk groot netwerk kunnen opbouwen met kunstenaars, organisatoren en zelfs de stadsmarinier van Bloemhof. Met dank aan dit netwerk en het feit dat zij inzien wat wij dusver hebben betekend in de wijk en voor de buurtbewoners worden wij dan ook regelmatig gevraagd om te programmeren op events zoals Heart Work Heroes en Het Bloemhof Festival.

Volg ons op Instagram @Feel.rotterdam voor updates en activiteiten

 

Samenwerkingen

Stadsmarinier Bloemhof, Nienke Riemersma
Nienke is de stadsmarinier gevestigd in Bloemhof. Ze houdt zich voornamelijk bezig met buurtveiligheid en werkt nauw samen met de wijkagenten. Zij heeft kennis en contacten over de gehele wijk en is een handig contactpersoon om te hebben.  

Bureau Groenemorgen, Jolande Venema 
Jolande is werkzaam bij Groenemorgen. Groenemorgen werkt aan de groene stad van morgen en heeft zeer veel projecten georganiseerd in Rotterdam. Jolande is momenteel bezig met de organisatie van het Bloemhof Festival en heeft zeer veel contacten als het gaat om projectmanagement in vrijetijd en evenementen.  

Buurthuis, BLEND
Dit is niet zomaar een buurthuis. Blend is een koffie zaak, tweedehands kledingwinkel en kapper in één. Los van dit alles bieden ze ook zeer goedkoop etentjes aan voor buurtbewoners en organiseren ze regelmatig dingen zoals spelletjesdagen, gesprekavonden en zelfs date nights met livemuziek en workshops. Blend staat altijd open voor nieuwe ideeën en om deze reden maken zij ook een goeie partner tijdens het organiseren van evenementen.

SOL

 

 

 

Doelgroep

Onze doelgroep ligt bij de (jong)volwassenen. In de gesprekken die we hebben gehouden met buurtbewoners kwam naar voren dat er in de wijk veel activiteiten worden georganiseerd voor de kinderen en ouderen. Echter bleek dit voor de volwassenen niet het geval te zijn.
Onze doelgroep zijn de (jong)volwassenen die behoeften hebben aan het sociale contact en het samenzijn en beter leren kennen van andere buurtbewoners. 

 

Evenementen 

De Happy Walk

In december organiseerden FEEL de Happy Walk. Dit was een wandeling met buurtbewoners langs de leukste en mooiste plekken in Bloemhof. Tussendoor deden we activiteiten om elkaar beter te leren kennen en er stond er vrolijke muziek op. Achteraf dronken we een kopje koffie en thee bij het leukste koffiezaakje van Bloemhof genaamd Blend. Hier praatten we nog even gezellig na over de wandeling.

 

The Meet Up 

In mei organiseerden FEEL de Meet Up. Dit was een evenement waarbij wij voor één dag de brug tussen Bloemhof noord en zuid omtoverden tot een ontmoetingsplek. FEEL zorgde voor de hapjes, drankjes en spelletjes. Ook werd er een dans- en een krijtworkshop gegeven. Het was een erg gezellige middag waar veel mensen in contact met elkaar zijn gekomen.  

 

Heart Work Heroes

In april werden wij uitgenodigd door Stichting Sol voor de onthulling van één van de beelden voor het Heart Work Heroes project. Om de ‘heroes van de zorg’ te bedanken zijn er namelijk verschillende beelden beschilderd die nu verspreid zijn door heel Rotterdam. Ook kinderen in Bloemhof hebben meegewerkt aan een beeld en FEEL was uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de onthulling van het beeld. Wij kregen hier ook de mogelijkheid om de Meet Up te promoten en achteraf hebben wij met een leuke groep verschillende stoepkrijt kunstwerken gemaakt in het kader van Heart Work Heroes. 

 

Bloemhof festival

Op zaterdag 18 juni is FEEL te vinden op het Bloemhof Festival. Dit is een event voor de buurtbewoners van Bloemhof. Samen met andere organisaties in de wijk wordt dit festival gerealiseerd. 

 

 

De Toekomst van FEEL

Ieder lid van ons team heeft zeer genoten van dit project en we hebben leuke dingen mogen meemaken en organiseren. Wij hadden nooit verwacht zo’n goed en sterk netwerk op te mogen bouwen in zijn korte tijd en dit laten wij niet graag verwateren. In de toekomst hopen wij nog steeds te mogen programmeren onder de naam FEEL. Wij zullen helaas minder vaak aanwezig kunnen zijn in de wijk, dit in verband met stages en ander werk. Om ervoor te zorgen dat FEEL niet vergeten wordt zijn wij bezig met het maken van verschillende modellen. Deze modellen willen we achterlaten bij meerdere instanties in de wijk zodat de buurtbewoners dit kunnen vinden, meenemen en gebruiken om zo hun eigen evenement op te zetten.
Het eerste model kunt u hier onder in zien. Los van deze komen er meerderen bij met bijvoorbeeld welke personen te spreken voor inspiratie, welke bedrijven te benaderen voor hulp, mooie en goede locaties in de wijk voor een event en bij welke winkels er makkelijk langs gegaan kan worden voor bruikleen.

 

 

Contacteer ons via:

Email        : feelrotterdam@gmail.com
Instagram : Feel.rotterdam
Facebook : Feel Rotterdam

Neem ook een kijkje op onze website!
Website FEEL