Take The Plunge

Take The Plunge

Live at

Ha ik ben Maxime en ik heb samen met andere leeftijdsgenoten Take The Plunge opgericht. De aanleiding voor het ontstaan van Take The Plunge is dat ik merkte dat om mij heen corona heel veel heeft gedaan bij mensen. Ik wilde een uitweg creëren om even bewust te zijn van je omgeving en tegelijkertijd gezelligheid. Ik en mijn medestudenten hadden het al lastig met de corona tijd laat staan internationale studenten. Hier wilde ik iets mee doen. Het samenkomen, veilig voelen en een uitdaging.

Het leren kennen van nieuwe mensen kan soms spannend zijn. We geven wel aan dat we behoefte hebben aan sociale contacten, maar weet niet hoe we dit moeten doen. Met deze vraagstelling ben ik gaan kijken wat zo’n impact kan creëren dat je in een korte tijd een band met elkaar bouwt. Zo is Take The Plunge ontstaan. Letterlijk en figuurlijk een sprong in het diepe.

Take The Plunge is een organisatie die zich bezighoudt met internationale studenten te verbinden met studenten. Dit doen we door evenementen te organiseren met middel van de Wim Hof methode. Wim Hof wordt ook wel de “ice man” genoemd. Hij heeft een methode gevonden waardoor mensen beter bestand tegen het koude water kunnen. Take The Plunge neemt letterlijk een diepe in het water. Onze relatie met de wereld is veranderd en onze lifestyle is disconnected. Met de Wim Hof methode zorgt Take The Plunge ervoor dat je jezelf ontplooit en andere.

Onze kernwaarden zijn daarom ook verbinding, samenwerking, bewustzijn en netwerken. We willen de studenten met elkaar verbinding door zo’n mooie ervaring. In een korte periode wordt je erg close en brengt door deze ervaring elkaar heel dichtbij. Voordat je in de zee gaat gebruiken we de Wim Hof ademhalingsoefening. Je wordt hier bewust van de ruimte waar je bent, jezelf en anderen. Doordat je dit met meerdere studenten doet maak je nieuwe vrienden en netwerk je met elkaar. Door met elkaar in de zee te gaan en elkaar helpt om in de zee te blijven is een heel sterk gevoel. Alsof je alles aankan met elkaar.

Missie: Ons doel is om  internationale studenten met elkaar in verbinding te brengen, zodat ze een nieuw netwerk kunnen opbouwen. We willen mogelijkheid bieden aan deze studenten om zichzelf te ontplooien en met een schone lei te beginnen aan een nieuw hoofdstuk na hun sprong in het diepe. 

Visie: Connecting Dutch and international students. Take The Plunge

Take The Plunge! Het doel is om de studenten uit hun comfortzone te halen en hen zo met elkaar te verbinden. Als middel gebruiken we het uitje, zodat de studenten de ruimte en tijd hebben om op zoek te gaan naar die verbinding(en).

Samenwerkingspartners 

Take The Plunge heeft mooie en leuke samenwerkingen gehad waar ik veel van geleerd heb. We hebben een samenwerking gehad met Don’t mind me. Zij hebben mij geholpen met het verbeteren voor mindfulness kijken. Samen hebben we een kleine interventie gedaan. Sucré Salé heeft ons geholpen met de lunch na ons evenement. Sucré Salé is een winkel die diverse franse producten verkopen, zowel zoet als hartig. Daarnaast hebben we ook samen gewerkt met Ro-motion. Ro-motion wilde zich richten op alcoholvrij drankjes te stimuleren. Dit hebben ze gedaan op onze nacht editie. Ook hebben we een samenwerking gehad met een fotograaf die ons heeft geholpen met foto’s en video’s.

Interventies 2022;

Check this also…

 

Hoe verder met Take The Plunge
Take The Plunge gaat gewoon door. We streven dat de community steeds groter wordt. Wat nu al 32 deelnemers zijn!! Ook willen we ons gaan focussen op mooie en leuke samenwerkingen die onze organisatie helpt met groeien.

Ben je geïnteresseerd in onze werkzaamheden en zou je meer willen weten, neem dan contact op!
Instagram: @_taketheplunge