Think(T)Wise

Think(T)Wise

Live at https://thinktwiseorganisa.wixsite.com/thinktwisenl
Chantal de Regt, Lotte Beetsma, Sophie Luyckx, Lieke Tanke

Wij zijn organisatie Think (t)wise. Veiligheid en bewustwording zijn twee begrippen die bij ons centraal staan.

Hoe: kunnen wij als organisatie ervoor zorgen dat PABO-studenten (toekomstige leerkrachten) Leisure als middel inzetten om bewustzijn te creëren over het maken van keuzes bij de leeftijdsgroep 10 t/m 13 jaar.

 

Naar aanleiding van onderzoeken zijn wij tot de conclusie gekomen dat er veel jeugdcriminaliteit plaatsvindt. Vooral Rotterdam-Zuid komt naar voren vanuit vooronderzoek. Als je de cijfers vergelijkt met een paar jaar terug en de cijfers van nu zie je een stijgende lijn van criminaliteit onder jongeren (op straat). De steekpartijen en schietpartijen vliegen in het nieuws om je oren. Als organisatie gaan wij deze jeugdcriminaliteit natuurlijk niet kunnen voorkomen of kunnen oplossen, maar wij kunnen wel onze bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat jongeren bewuster worden van de keuzes die zij maken. Zo dragen wij bij aan de veiligheid in Nederland.

Uit onderzoek is gebleken dat wij onze aandacht moeten richten op kinderen die nog niet in aanraking zijn gekomen met het criminele circuit. Kinderen die in groep 8 zitten en de overstap maken naar de middelbare school zijn het meest beïnvloedbaar. In deze periode maken zij nieuwe vrienden en is er een grote kans dat zij de verkeerde vrienden kiezen. Groepsdruk speelt ook een grote rol bij deze leeftijdsgroep. Deze kinderen zitten vaak nog niet in het criminele circuit, maar hebben wel de grootste kans om hier terecht te komen. Om er voor te zorgen dat er zo veel mogelijk kinderen de boodschap mee krijgen en dat er wordt ingezien hoe belangrijk de boodschap is richten wij ons op toekomstige docenten.

Missie:

Wij willen kennis en handvatten bieden voor pabo studenten om de kinderen bewust te maken over keuzes die zij hebben en eventuele gevolgen daarvan.

Visie:

Think (T)Wise staat voor een veilige toekomst.

Uit onderzoek is gebleken dat PABO-studenten de trends volgen van interactief leren, maar nog niet genoeg inspiratie hebben over het toevoegen van leisure tijdens het leren. De leerkrachten komen niet altijd uit hetzelfde milieu als de kinderen waardoor zij zich eventueel moeilijk in de omgeving van Rotterdam-Zuid kunnen verplaatsen.

Wij hebben gezien dat bepaalde levensgebeurtenissen belangrijk zijn bij het vormen of voorkomen van een criminele loopbaan bij jongeren (Eichelsheim, sd). Hierbij hebben we ontdekt dat kinderen van 10 tot 13 jaar oud verschillende belangrijke levensgebeurtenissen meemaken, zoals de overgang van groep 8 naar de middelbare school en het feit dat ze meer loskomen van hun ouders. Ook zitten jongeren steeds meer op sociale media waar ze veel worden beïnvloed door oudere mensen en influencers die hier gebruik van maken. Op sociale media zien de jongeren wat er om hen heen gebeurt en worden hierdoor sterk beïnvloed

Wat willen wij:

* Wij willen bekendheid creëren rond onze organisatie.

* Wij willen PABO-studenten bewust maken van situaties zoals in Rotterdam-Zuid.

* Wij willen PABO-studenten introduceren met onze tools.

Onze interventies:

De interventies die wij hebben ondernomen zijn onder andere verschillende podcasts. Tijdens de podcast zijn we met organisaties en personen in gesprek gegaan over onder andere hun ervaringen op straat, wat zij terug zien in de kinderen van nu en wat de belangrijkste boodschap is voor deze kinderen. Deze afleveringen zijn terug te luisteren via: https://soundcloud.com/user-46800709

In de eerste aflevering gaan we in gesprek met Ali van stichting Confro. Hij verteld ons over de organisatie en hoe deze tot stand is gekomen. Ook gaan we tijdens deze aflevering meer in op het creëren van een veilige omgeving om een belaadde gesprek te voeren.

In aflevering twee van de podcast spreken we met Jay. Hij is een ex gedetineerde die zijn leven heeft omgegooid en zich is gaan richten op spoken word en theater. In dit gesprek hebben we het over zijn ervaringen en wat voor hem het kantelpunt was.

Verder gaan we niets meer verklappen over de podcasts en raadden wij vooral aan om ze te beluisteren.

Hou ook onze socials in de gaten voor de aankomende luistersessie! Deze zal vooral interessant zijn voor studenten van de Pabo opleiding binnen Rotterdam. https://www.instagram.com/thinktwisenl/

Naast de toffe podcasts hebben we ook het spel verschillende keren uitgevoerd. Hierbij waren de kinderen lekker actief bezig en super enthousiast. Klik op de link om te zien hoe het spel zijn vorm heeft aangenomen.

https://www.instagram.com/stories/highlights/17954413984657095/

 

Impact

De impact die wij teweeg willen brengen is de bewust zijn creëren bij de kinderen van 10 tot en met 13 jaar. Dit is echter een einddoel. We willen de pabo studenten de kennis geven over hoe de kinderen daar leven. Wij hopen dat de pabo studenten en de kinderen aan het einde van dit lespakket de ruimte hebben gevonden om te praten over de dingen die hun dwars zitten.

Daarbij hebben wij met verschillende organisaties gezeten. Om zo een verhaal te creëren wat hapklaar is. Hiermee willen wij onze organisatie kracht geven en onze kennis delen met de verschillende externe partijen.

 

Hoe verder?

Helaas gaan wij als groep niet verder met Think(T)Wise, omdat wij ons willen focussen op jaar drie. Maar dat betekent niet dat Think(T)Wise verdwijnt. Zo zullen we alle materialen en vergaarde informatie altijd bij de hand hebben en dit over kunnen geven aan enthousiastelingen die hier iets mee willen doen. Aan het einde van juni zullen wij aan onze volgers doormiddel van een post laten weten dat Think(T)Wise voor nu stopt, maar dat ze ons altijd een bericht kunnen sturen als ze vragen of hulp nodig hebben om dit belangrijke gesprek op gang te zetten.

Think(T)Wise is te bereiken op Instagram en e-mail. Als u vragen heeft of geïnteresseerd bent in de organisatie kunt u altijd een bericht sturen naar één van de onderstaande kanalen.

Instagram: https://www.instagram.com/thinktwisenl/

e-mail: thinktwiseorganisatie@gmail.com

 

Wij bedanken al onze partners en iedereen die ons geholpen heeft deze organisatie neer te zetten!!

Met vriendelijke groet,

Team Think(T)Wise