Ro-Motion

Ro-Motion

Live at https://www.instagram.com/ro_motion_/
Jonas Aarts, Sam van Aert, Faith Mastenbroek, Isis van Ooijen, Jasper Thomas Speer

Wij zijn Jonas, Sam, Faith, Isis en Jasper en samen zijn wij de organisatie Ro-Motion! Ro-Motion is een jonge, energieke organisatie die zich bezig houd met ochtendfeesten, bewustwording en Mindfulness.

“Laten we starten, als de rest nog moet beginnen”

Ons team brengt verschillende disciplines en fascinaties onder in onze werkwijze en visie op produceren. Daarnaast hebben we ook een enorm breed network binnen Rotterdam. Vorig jaar September werd de basis van onze visie gevormd, na het lezen van een artikel over sociaal ontwerpen in nachtleven raakte Jasper gefascineerd door de mogelijkheden tot manipulatie door omgevingsfactoren. Vanuit hier werd er meer onderzoek naar de alcoholcultuur in Nederland verricht. Het zal niemand verbazen dat de cijfers voor drankgebruik erg hoog zijn (Tussen 2010 en 2021 stijging van 30% in alcohol vergiftigen onder de 16 jaar oud, Trimbos Instituut, 2021) De volgende stap die wij moesten nemen was het vormgeven van een organisatie en het inspelen op de latente behoefte van onze toekomstige bezoekers. In een eerder stadium hadden we al geconcludeerd dat veel van de negatieve elementen in het nachtleven terug te leiden zijn naar (overmatig) middelengebruik tijdens het bezoek. Tijdens ons veldonderzoek hebben wij met verschillende ondernemers en bezoekers van het uitgaansleven in Rotterdam gesproken om te achterhalen wat dan toch weekend in weekend uit mensen bleef trekken naar uitgaansgebieden ondanks de vele negatieve ervaringen. Thema’s die veel terugkwamen bij alle respondenten waren: gevoel van verbondenheid, sociale activiteit, beleving en ervaren.

Deze thema’s vormden al vrij snel hierna de basis voor onze ontwerpeisen van onze toekomstige evenementen. Na een bezoek aan een ochtendfeest in Amsterdam waar wij alle elementen waar wij naar op zoek waren uitgevoerd zagen worden wisten wij het zeker: “Wij gaan alcoholvrije feesten organiseren waarbij verbinding en beleving delen centraal staat. In de toekomst blijven we ons hier ook op richten.

Visie

Bij RO-MOTION staan wij voor gezondheid, zowel mentaal als fysiek, informeren en beleving. Wij willen een gezonder en meer bewuste levensstijl introduceren en daarmee gepaard een alternatief voor uitgaan met middelen. Met jonge, creatieve energie wordt er bij ons minder gedronken en meer verbonden.

Missie

Ro-motion wil met een 3 delige aanpak zorgen voor bewuster en gezonder uitgaanspubliek in Rotterdam. Het is ons streven om door een combinatie van een toegankelijke online omgeving en evenementen waarbij de beleving, in plaats van middelen, centraal staat bewustwording te creëren. Verder staan we stil bij het samen delen van die beleving Hiermee willen wij bijdragen aan een sociaal bewuste beweging waarbij zelfontwikkeling en ontplooiing centraal staat

Samenwerkingen

Ro-Motion X Floating Farm

Ons eerste event in samenwerking met de Rotterdamse Floating Farm! Maandag 23 mei hebben wij hiervan onze eerste uitvoering gehad. Hierbij gaven wij ons eerste event in de ochtend van 6:00 tot 9:00 uur, lekker vroeg dus. Bij dit event hebben wij een Poweryogasessie gedaan met daarna een ontbijt met de plaatselijke producten van de Floating Farm, als afsluiter hebben we nog een moment genomen om tot bezinning te komen met elkaar en zijn we de week energiek begonnen samen. Wij hebben voor de Floating Farm gekozen, omdat wij dat stukje bewustwording graag bij willen brengen en willen laten zien dat het om de beleving gaat om die gelukshormonen te laten vrijkomen. Daarnaast willen wij mensen een “gezondere” lifestyle aanleren, waar dat stukje bewustwording en Mindfulness in terug komt. Uit dit event kwam dan ook dat de bezoekers het erg verfrissend vonden en dat ze echt een andere manier van hun week starten beleefden samen. Voor ons was dit event dus ook een goede test om te kijken of ons concept aanslaat, omdat we bezig zijn met verschillende onderdelen van Ro-Motion is ons volgende event niet een morning, maar een Evening spark met net even een andere draai aan ons concept maar wel met dezelfde waarden. Maar daarover lees je straks meer!

.


Aftermovie Floating Farm

Ro-Motion X Rotmat

Voor onze Poweryogasessie bij de Floating Farm hadden we natuurlijk yogamatjes nodig, hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van de Rotterdamse Rotmat. Deze kleurrijke matten zijn geïnspireerd op Rotterdam en een echte eyecatcher als je het ons vraagt. Met deze samenwerking hebben wij deze leuke matten gekregen en gebruikt op ons event. Dit Rotterdamse merk is van twee jongen ondernemers die de stad mooi uitlichten door middel van de kunst op de yogamatjes, het merk straalt energie uit wat mooi past binnen onze waardes als organisatie.

Ro-Motion X Westerpaviljoen

Aanstaande vrijdag 17 juni vindt ons 2e event plaats, ‘De Evening sprak’. De Evening spark zal plaats vinden bij Het Waterpaviljoen in Rotterdam. Zoals de naam al verklapt zal het deze keer in de avond plaatsvinden en laten we deze keer het aspect van de alcohol cultuur anders terugkomen. Na een drukke werkweek vullen we eerst de maag met heerlijke poké bowls uit de keuken van het Westerpaviljoen terwijl we (nieuwe) mensen leren kennen door middel van een klein spel. Hierna proosten we op het weekend met onze heerlijke Ro-Motion mocktails en gaan de voetjes van de vloer op de plaatjes van onze DJ! Bij dit event hebben we bewust gekozen voor alternatieven voor alcohol, omdat we hiermee ook weer dat stukje bewustwording willen aanwakkeren bij de mensen. Het event zal beginnen om 17:00 waarin wij de bezoekers op een speciale manier zullen begroeten. Tijdens het event gaan wij op een spelende manier de bezoekers aan het denken zetten over hun eigen levensstijl maar ook over een gezondere levensstijl. Hiermee hopen wij mensen te motiveren voor een gezondere levensstijl en willen wij laten zien dat een avond zonder alcohol of middelen ook heel aangenaam kan zijn en dat juist door het samenkomen en de muziek diezelfde gelukshormonen worden gestimuleerd.

Toekomst van Ro-Motion

Wij als Ro-Motion willen in de toekomst zeker meer events gaan organiseren. Wij willen ons gaan focussen op het organiseren van een ochtend feest. Het is altijd onze ambitie geweest om ochtend feesten te organiseren. De naam voor dit event staat ook al, namelijk Morning Spark. Wij willen ons hier meer gaan focussen op de Customer experience. Hierin willen wij de geluk hormonen terug laten komen voor de beste ervaring voor onze bezoekers.

Wij willen Morning Spark graag op unieke locaties organiseren. Op dit moment kijken wij naar rooftop barren of bijvoorbeeld boten om Morning Spark te organiseren. Onze focus zal in eerste instantie liggen in het realiseren van het ochtendfeest. Wij zijn erachter gekomen dat het niet gemakkelijk is om een goed ochtendfeest te organiseren op dit tijdstip dus zal onze focus vooral liggen op de aantrekking van onze bezoekers en het organiseren van Morning Spark waarin alle touchpoints goed tot zijn recht komen.

Los van Morning Spark willen wij als Ro-Motion ook kleine events gaan hosten dit met als doel om een community op te bouwen voor grotere evenementen zoals Morning Spark. Wij willen hiervoor graag gebruiken maken van onze huidige samenwerkingspartners zoals Floating Farm en Wester paviljoen. Voor ons is het belangrijk dat onze samenwerkingspartners aansluiten bij onze visie en missie. Een samenwerking die bijvoorbeeld op korte termijn zou kunnen plaatsvinden is met Vink en Baan Mindfulness voor een ochtendwandeling. Genoeg dingen die dus nog op de planning staan voor de komende tijd. Wij als Ro-Motion zijn dan ook erg enthousiast over onze organisatie en hopen dat wij jullie een beetje geïnspireerd hebben.

Samenwerken of meer weten?

Instagram: @ro_motion_
Email: Ro-motion@outlook.com