What’s up

What’s up

Live at https://www.rijnmond.nl/tv/aflevering/coolsingel-40/1468620_20220510173400
bibian brinkers, sean van nikkelenkuijper

Hi! Wij zijn Sean en Bibian en als organisatie leveren wij een dienst die het nachtleven een veiligere plek wilt maken.

Wij zijn dit initiatief gestart omdat uit onderzoek is gebleken dat het nachtleven in Rotterdam nog niet zo veilig is dan dat we denken en hier nog veel te winnen valt. Wij hebben geconstateerd dat door belanghebbende partijen samen te brengen er daadwerkelijk nog ruimte is om samen te zorgen voor een veiligere nacht. Wij hebben ons daarom het afgelopen jaar ook ingezet om bewustwording te creëren voor de ruimte die er nog is om hierin verbetering te brengen. En kijkend naar de feestgangers, via onze dienst een veiliger gevoel te creëeren in de clubs.

missie

What’s up draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid binnen het nachtleven. Vanuit What’s up willen wij samenwerken met belanghebbenden zoals bewakers, clubeigenaren, clubbezoekers en de gemeente om samen te werken met als doel het nachtleven veiliger te maken. Wij als organisatie houden ons dan ook druk bezig zowel s’nachts, als overdag om deze groepen te leren kennen en dit tot resultaten te laten leiden kijkend naar veiligheid binnen het Rotterdamse nachtleven. Wij beloven iets bij te dragen aan het imago van het nachtleven. We willen mensen laten beseffen wat de nacht kan betekenen voor de mensen die erin werken of het nachtleven bezoeken. Kortom: de negatieve associaties veranderen naar positieve. 

Visie

Rotterdam heeft een veelzijdige nachtcultuur. Toch zien wij dat er rondom het uitgaansleven van Rotterdam te vaak, al dan niet bewust, dingen gebeuren die bij bezoekers als grensoverschrijdend worden gezien. Wij zien dat er in Rotterdam te weinig gedaan wordt tegen grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven. Wij geloven dat er kansen liggen voor een praktische oplossing die het uitgaansleven, clubs en de omgeving een veiligere plek maken voor de bezoekers van het nachtleven.  

 

Wij geloven er ook in dat er genoeg ruimte is voor verbetering en What’s up het bewijs hiervan kan zijn. De vraag die wij ons hebben afgesteld is: Hoe kan What’s up ervoor zorgen dat onze dienst het nachtleven veiliger maakt en dit met alle belanghebbenden zodanig gecommuniceerd word dat dit tot een goed verloop leidt en kansen biedt voor de toekomst?

 

 

SAMENWERKINGSPARTNERS

GEMEENTE

Via de gemeente hebben wij ervoor gezorgd dat onze dienst kenbaar gemaakt werd. Uiteindelijk hebben we via deze weg ook alle belanghebbenden bij elkaar kunnen brengen om in gesprek te gaan over het nachtleven in Rotterdam en hun visie te delen over de kansen voor verbetering hierbinnen en samen te zoeken naar een zo goed mogelijk werkende dienst (What’s Up). Denk hierbij aan clubeigenaren zoals Superdisco, Toffler en Huiskantine. Verder ook de baas van Gideon, de gemeente zelf en wij als clubgangers. Hieronder staat een gesprek wat wij hebben gehad met raadslid Tanya Hoogwerf. Dit is ondertussen ook gefilmd en zorgt gelijk voor naamsbekendheid:

https://www.rijnmond.nl/tv/aflevering/coolsingel-40/1468620_20220510173400

 

CLUBS

Wij hebben als organisatie zeker niet stilgezeten en zijn onder andere bij Superdisco meerdere clubavonden gaan testen wat mensen van onze dienst vonden. Onze doelgroep is en blijft de clubgangers en was het voor ons van belang om bij verschillende soorten clubs dit te testen en ons als dienst bekend te maken. Deze gesprekken met de doelgroep hebben ons tot het inzicht gebracht dat er daadwerkelijk een veiliger gevoel kan ontstaan als je weet dat je in een club staat die je het gevoel geeft dat je gehoord wordt in cruciale situaties.

 

BEVEILIGING

Gideon Security B.V. | LinkedIn

Wij als organisatie hebben samen met de eigenaar van Gideon rond de tafel gezeten en gesprekken gevoerd over wat wij van plan zijn en wat hun visie hierop was. Hun zijn ook in de verdere toekomst bereid om What’s up te implementeren in het nachtleven als dit voor alle partijen zo goed mogelijk afgestemd word. Verder Gaat Gideon samen met ons en andere belanghebbenden zoals de clubeigenaren in gesprek met de gemeente om deze ontwikkeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

 

FUNX INTERVIEW

Naast partners zijn wij ook volop bezig geweest om in de media te komen. Hierdoor wilden wij zorgen voor bekendheid van What’s up. Bibian is geïnterviewd door Funx en de Nachtburgemeester van Eindhoven. Hieronder staat het artikel + de opnamen van de radioshow Funx:

https://www.funx.nl/fragmenten/jouw-stad-rotterdam/09eb9850-f7c6-4fc7-8051-41f02ac09214/2022-04-12-bibian-21-wilt-het-nachtleven-van-rotterdam-veiliger-maken-er-gebeuren-best-wel-veel-incidenten-in-de-club

 

VISUAL STORYTELLING NAAR BELANGHEBBENDEN

Hieronder hebben wij ons visual story telling toegevoegd die wij voor het idee hebben meegenomen naar meetings met clubs, gemeente, doelgroep, beveiligers etc. Via hier hebben wij zo veel mogelijk informatie proberen te verzamelen:

visual story telling whatsup

 

NU VERDER?

Wij als organisatie hebben momenteel gezorgd voor samenwerkingen tussen grote partijen en hun bewust gemaakt van het feit dat er daadwerkelijk mogelijkheden zijn om de nacht veiliger te maken. Verder hebben wij onze dienst hier het middel van laten worden en ons uiteindelijke doel is ook om What’s up ondertussen weer als eindpunt te laten streven. Wij gaan door What’s Up de aankomende tijd rond de tafel over het vraagstuk hoe wij Whats’up, een dienst die inmiddels al zoveel bewustwording heeft gecreëerd bij de juiste personen, kunnen ontwikkelen tot een organisatie die vanuit een schoolproject een enorme impact heeft gemaakt op de basis en hierdoor een zo goed mogelijke dienst hebben neergezet die voor een veiligere stad genaamd Rotterdam zorgen!

 

Ben je geïnteresseerd in onze dienst en wil je meer weten over de ontwikkelingen? Volg dan onze Instagram! @clubwhatsup

Je kunt ons ook mailen op info.clubwhatsup@gmail.com

Groetjes,

What’s Up

Sean en Bibian