New Sound

New Sound

Live at https://www.newsoundnl.com/projects-2
Jorit van Hezik, Remi van der Velden. Taco Steens en Tom Stoelinga

Inleiding en aanleiding voor ons project.

Aan het begin van het jaar werden de studenten gevraagd om een topic uit te zoeken waar hen interesse ligt. Zo begonnen we met topics als muzieklabel, kolonisatie  en sneakercultuur, ons werd gevraagd om in deze onderwerpen te duiken. Uit deze onderwerpen kan je overal wel een link leggen met de urban culture.

Na de persoonlijke onderzoeken werd het tijd om projectgroepen te maken, al snel kwamen wij met vieren bij een om het groepje te vormen. Nu kon de brainstormsessie beginnen om, meteen werd het duidelijk dat we iets met muziek wilde gaan doen alleen niemand van ons is echt muzikaal. Dus het werd duidelijk dat we andermans muzikaliteit wilden benutten.

In week 5 waren we met de round-up op stap bij Productiehuis Flow, hier viel het kwartje en wilde we als groep een laagdrempelige platform starten voor beginnende artiesten. Eerst vooral gericht op de jongeren uit wijken waar niet iedereen gelijke kansen krijgt. Het laatste zal in de loop van de weken verdwijnen omdat het de progressie van ons project vertraagd. Dus vanaf toen zullen we als organisatie nieuwe opkomende artiesten vanuit regio Rotterdam de kans bieden om zich als artiest te ontwikkelen. Dit door ze letterlijk en figuurlijk een podium te bieden waar ze hun muziek kunnen performen of promoten.

Terugkijkend op dit jaar kunnen wij als New Sound erg tevreden zijn met de genomen stappen zo hebben we via ons platform 50+ nieuwe artiesten mogen spreken. Ook hebben wij via onze socials een groter bereik gekregen en met klap op de vuurpijl hebben wij laatst namens New Sound mogen programmeren in Studio De Doelen. Hier hebben wij enkele artiesten waar wij het afgelopen jaar veel contact mee hebben gehad een podium kunnen bieden waar ze hun tracks hebben mogen performen. Wij als organisatie kunnen dus op een mooi jaar terug kijken.

 

Missie

We willen met ons platform de muziekwereld toegankelijker maken voor beginnende/jonge muzikale artiesten. Deze jongeren willen graag hun talenten op het gebied van podiumkunsten aan de wereld tonen, alleen ze weten nog niet precies welke stappen ze zullen moeten ondernemen om hun droom te verwezenlijken. Wij willen deze jongeren graag helpen door onder andere de juiste informatieve content aan te bieden, en daarnaast ook een mogelijk podium aan te bieden waar ze hun talent kunnen laten spreken.

Visie 

Wij als organisatie vinden het essentieel dat jongeren de kans moeten krijgen om hun talenten uit te oefenen en te blijven ontwikkelen. Wij willen jongeren met talenten in dezelfde richting met elkaar laten verbinden om zo elkaar te inspireren en te helpen bij hun ontwikkeling. Voor veel jongeren kan het een enge of grote stap zijn om hun dromen achterna te gaan en hun talenten naar het volgende niveau te brengen. Wij willen ons hiervoor inspannen en zullen daarom samenwerken met verschillende partijen, organisaties en professionals in het werk veld die samen met ons de talenten naar de volgende stap kunnen brengen.

 

Content

Interviews

Aan het begin van het project hebben wij samen met diverse opkomende muzikale talenten en organisaties die nauw samen werken met deze talenten interviews mogen afnemen. Als organisatie vonden wij het erg belangrijk dat ook de onze volgers kennis gingen maken met de verschillende talenten en de organisaties die zich hier mee bezighouden. Op deze manier konden andere verschillende muzikale talenten zich makkelijker identificeren met hen en kregen ze op een informatieve manier ook nog een tips en tricks. Wij vonden het dan ook superleuk om door middel van o.a. verschillende diepte-interviews de talenten beter te leren kennen en zij dan ook meer tevreden over het uiteindelijke eindresultaat. Uiteindelijk hebben de diepte-interviews losgelaten en zijn wij overstapt op de format ‘Talent of the week’ en de podcast serie.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=Sk41b2QUcqU

 

Podcast

Wij hebben ons meerdere malen afgevraagd tijdens brainstormsessies op welke manier wij informatie voor onszelf konden verzamelen. Informatie die voor ons belangrijk was om de richting van ons project te onderzoeken, maar wij vonden dat dit ook informatie was waar onze doelgroep wat aan zou hebben. We zijn toen op het idee gekomen om een podcast serie te beginnen. Tijdens deze podcasts zouden wij in gesprek gaan met personen in het werkveld. Zo hebben wij onze eerste podcast opgenomen met twee opkomende artiesten. Zo konden wij een goed beeld krijgen, waar deze artiesten in het begin van hun carrière tegen aanlopen en waar zij hulp bij kunnen gebruiken. Dit gesprek was ook meteen waardevol voor andere opkomende artiesten, omdat er waarschijnlijk zaken werden besproken die voor hun ook van waarde zijn.

Onze tweede podcast hebben wij opgenomen met Ruwhel Emers, oprichter van stichting Levels. Dit was een leerzaam gesprek met iemand die zowel als artiest ervaring heeft maar ook als begeleider en mentor al fungeert. Het gesprek met hem was zeer interessant en we hebben veel informatie kunnen verkrijgen die belangrijk was voor ons maar tegelijk ook weer voor onze doelgroep.

De derde podcast hebben wij opgenomen met Sammy Sedano, oftewel Mitchell. Hij is oprichter van Cult North. Een organisatie die zich bezig houdt met jongeren in Rotterdam Noord. Met hem hebben wij het veel gehad over het organiseren en programmeren van een evenement. Voor ons was dit een goede hulp met het zicht op onze eigen showcase in De Doelen Studio, die een aantal weken later op het programma stond. Deze podcast reeks heeft ervoor gezorgd dat wij meer content hadden om te delen, en dus relevant bleven, en het heeft voor informatieve content gezorgd waar zowel wij als organisatie als onze doelgroep veel lering uit kon trekken.

(Foto: Podcast afl2 met Ruwhel Emers)

Link naar onze podcast : https://soundcloud.com/user-167165648?ref=clipboard&p=i&c=0&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

 

Studio Sessie

Naast de interviews en de podcast zochten die vooral als informatief doel werden gebruikt zochten we nog een manier om voor deze talenten om ook daadwerkelijk hun talent te kunnen laten zien op ons platform. Zo zijn we terecht gekomen bij het opnemen van een Studio sessie waar de artiest zijn of haar nummer zingt/rapt. Onze Inspiratie uit deze studio sessie kwam voornamelijk uit 101Barz, Color studio en Daily Duppy dit zijn mediaplatformen die studiosessies uitbrengen met verschillende bekenden voornamelijk urban artiesten. We hebben deze sessies goed bestudeert en verschillende eigenschappen ervan toegepast op ons eigen concept voor de studio sessies. We hebben uiteindelijk met vier verschillende artiesten een studiosessie opgenomen waarbij elke artiest twee nummers performde. Eerst was de bedoeling dat de artiesten live de nummers gingen rappen maar helaas speelde hier te veel factoren in mee dat we uiteindelijk besloten om het lipsync te doen. hierdoor lag voor ons dus wel de uitdaging om van deze studiosessies geen statische video van te maken waar iemand simpel weg aan het playbacken is maar juist een Visual die een verrijking is van het nummer van de artiest.

(Foto Artiest: Shigannoe)

Link studiosessie : https://www.youtube.com/watch?v=8bgd8MmLNdM

 

Talen v.d. week 

Onze Talent v.d. week post op onze instagram was de manier om te voor zorgen dat we minimaal naast onze speciale content zoals de podacast elke week konden posten en zo op de feed van onze volgers konden blijven. Wat deze post in hielt was dat we elke week een nieuw talent aan onze volgers wilde voorstellen. Hierdoor konden we met veel artiesten contact leggen om eventueel verder content mee te maken en een relatie op te bouwen. in deze post zetten wij een korte beschrijving van de artiest met foto en eventuele muziek video zodat de kijker gelijk een goed beeld kreeg van wie de artiest is en wat voor muziek hij/zij maakt.

(Foto: Talent v.d. Week zangeres Daya Hendrix)

 

New Sound x De Doelen Studio 

Als kers op de taart hebben wij onze biggest dream  bereikt met dit project en dat was een fysieke showcase avond organiseren waarbij onze talenten ook echt daadwerkelijk hun talent live konden laten zien aan een public. Dit hebben wij in samenwerking met De doelen Studio georganiseerd. Met dank aan Chelsea die ons de kans heeft gegeven om deze avond te organiseren hebben wij een tegekke avond mogen organsieren waar drie opkomende hip hop artiesten en een dj mochten komen optreden. hieronder vind je een goede sfeer impressie van boe de avond was. de aftermovie is nog in the making.

 

Wat hebben wij bereikt ?

Wij hebben met New Sound een begin gemaakt aan een sterk onderbouwd platform dat opkomende artiesten echt kan helpen in de muziekindustrie. Door laagdrempelig te zijn en ons echt te focussen op de beginnende artiest onderscheiden wij ons goed van andere platformen die zich voornamelijk focussen op de wat meer gevestigde namen. We hebben ook daadwerkelijk onze biggest dream mogen uitvoren en dat was een fysieke avond organiseren waar deze artiesten mochten komen optreden zodat wij ze echt een podium konden geven. Wij hebben enorm veel positieve feedback gekregen van zowel de artiesten waarmee wij samen hebben gewerkt als de professionals in de muziek industrie waarvan wij vaak te horen kregen dat er nog niet echt iets zoals New Sound erwas en dat het kun zeker kon helpen om de volgende stap te maken in hun muziek carriere.

Wat gaat er gebeuren met New Sound ?

Momenteel zijn we nog druk bezig met de laaste studio sessies  en de aftermovie van de New Sound x De Doelen Studio te bewerken.Hierna gaat New Sound in de zomer periode even op een laag pitje verder. maar we zijn zeker niet van plan om niks meer te doen met ons concept.

Mensen/ organisaties waarme wij hebben samengewerkt

De Doelen studio

Sammie Sedano

Ruwhel Emers

Cult North

Jephan the One

2sides

D.M.G

4AM

Chelsea Pachito

Productiehuis Flow

Oguz

Nove