Showcase LOUD

Showcase LOUD

Live at
Kirsten de Vree, Niels Kuif, Borre van Leeuwen

Wij zijn Showcase LOUD, een organisatie die zich bezighoudt met het showcasen van Rotterdams talent op verschillende plekken in de stad met het creëren van verbinding als doel. 

 

Het vraagstuk waar wij ons mee bezig hebben gehouden het afgelopen jaar is: ‘Hoe kunnen we de verbinding tussen muzikanten onderling en met de muziekindustrie bevorderen?’ 

 

Visie:

‘’Showcase LOUD gelooft erin dat door verbinding te maken tussen ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie, de mogelijkheid ontstaat om te groeien’’

 

Missie:

Showcase LOUD faciliteert de mogelijkheid voor ambitieuze muzikanten om te verbinden en te groeien met elkaar in de muziekindustrie. Dit doen wij door middel van showcases waarbij de muzikant diens muziek, talent en ambitie kan laten horen.

 

We willen graag de verbinding naar de professionele industrie maken, echter is dit tot op heden nog niet helemaal gelukt. We zijn als organisatie hier hard mee bezig. 

 

Het programma dat wij hebben gedraaid, bestaat uit twee delen. Een ‘online’ gedeelte en een offline gedeelte.
Onze eerste drie evenementen waren vanwege covid-maatregelen erg beperk. Daarom hebben wij in de eerste term een klein netwerkevent gehouden tussen producers en hiphoppers. Ons tweede event was een interview met een professioneel muzikant, en een feedbacksessie voor verschillende artiesten. Na dit evenement wilde wij graag live gaan programmeren, maar dit mocht nog steeds niet. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een online showcase te hosten bij Productiehuis Flow. Samen met vier jonge rappers zijn wij de studio ingedoken en hebben wij hun eigen werk opgenomen. Die video’s staan hieronder online:

 

https://youtu.be/H6FJDWmSXUg

https://youtu.be/fhtM1FDuWAg

https://youtu.be/fzCuUYp-UDI

https://youtu.be/glweZMoQsXI 

 

Deze video’s vielen goed in de smaak, bij zowel het team als de artiesten. Daarom hebben wij hierna besloten om als organisatie zijnde dit door te zetten, met een artiest van een verschillend genre, maar ook een bekende, daarom zijn wij naar Den Haag gegaan en hebben wij daar nog meer video’s gemaakt. Die staan hieronder:
|

https://youtu.be/WV5kUFUUAZI 

https://youtu.be/wyCg2iauy8I
https://youtu.be/7aRvXAv1E4M 

 

In term 2.2 kregen we groen licht voor fysieke live events aangezien vele corona maatregelen verdwenen. Na een herverdeling van onze groep zijn we als organisatie hard aan de slag gegaan met de events. We wilden elk event focussen op een ander genre om te laten zien dat wij als organisatie staan voor vele genres. 

 

Op 17 april hebben we in het Café het Zwarte Schaap en de Zondebok een showcase georganiseerd voor indie muziek uit Rotterdam. Hierbij kregen de 4 bands die wij geprogrammeerd hebben de mogelijkheid om hun eigen werk te laten horen en onderling met elkaar te verbinden. Hier zijn wat non-professionele beelden van gemaakt: https://www.instagram.com/stories/highlights/17933133458125246/

 

Op 1 mei hebben we in Bar3 een showcase georganiseerd voor rock, heavy metal en punk muziek uit Rotterdam. Dit event had hetzelfde principe zoals het event van 17 april. Toch hebben we van het vorige event veel geleerd om mee aan de slag te gaan en het event van 1 mei te laten slagen.Ook hiervan zijn wat non-professionele beelden gemaakt: https://www.instagram.com/stories/highlights/17918394275387563/ , maar ook professionele foto’s: 

In Berlijn hebben wij als organisatie een programma geprogrammeerd in het Mauerpark. Het Mauerpark heeft een grote geschiedenis aangezien vroeger hier de Berlijnse muur stond. Sinds de val van de muur is het park weer opgebloeid tot een park vol gezelligheid. In het Mauerpark hoor je veel straatmuzikanten, een onderwerp waar wij als organisatie gefocust op muziek van op aan gaan. We hebben een tour georganiseerd langs 3 verschillende straatmuzikanten die ook wat lieten horen. Hieronder de beelden:

https://www.youtube.com/shorts/2ZAxWtkjQBc 

https://www.youtube.com/shorts/lvhIuQJCBag
https://www.youtube.com/shorts/0sFbFGOEQ_w
https://www.youtube.com/shorts/KS2bIirZ1go

 

 

Wat wij tot nu toe hebben bereikt is een organisatie waarbij wij ons allemaal op onze plek voelen. Wij zijn super trots op alles wat we bereikt hebben. Op dit moment begint de organisatie langzaam te leven, partijen van buitenaf realiseren onze potentie en waarde en benaderen ons voor mogelijke samenwerking. Dit is voor ons genoeg bewijs dat dit project van waarde is in de stad en geeft ons de motivatie om dit project voort te zetten.