Get2Gather

Get2Gather

Live at https://www.instagram.com/get2gather__/
Latyfah Abdallah Loraine Silva Ramos Brandy Martie

Wie zijn wij?

Get2Gather bestaat uit, brandy, Loraine & Latyfah. Drie Hogeschool studenten in Rotterdam, die Leisure & Events Management studeren aan de Willem de Kooning Academie. Gezamenlijk delen wij meerdere interesses, visies en normen & waarden. Om deze reden hebben wij de organisatie Get2Gather opgericht.

Get2Gather zet zich in voor talentontwikkeling onder vrouwen in de entertainmentbranche. Naar aanleiding van onderzoek naar talentontwikkeling onder jongeren ondervonden wij twee gaps; talent vanuit een postkoloniale/ niet westerse omgeving, wordt niet overal geapprecieerd, waardoor jongeren het gevoel hebben dat hun talent niet waardig genoeg is. En vrouwen hebben het kort gezegd, net even iets moeilijker dan mannen als het gaat om het ontwikkelen en laten zien van hun talent in de scene. Doormiddel van onze eigen achtergronden, ervaringen en kennis over het onderwerp, hopen wij een steentje te kunnen bijdragen aan deze cultuur.

Motivatie

Get2gather is een vrouwvriendelijke organisatie, die kans gelijkheid, respect, veiligheid en inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan. Samen met en voor vrouwelijke artiesten organiseren wij meerdere evenementen, waar wij talent tentoonstellen, gepaard met het doel, dat wij men willen inspireren.

Women is the new strong

Visie: “Hoe groter je cultureel kapitaal, hoe groter de kans op een hogere status, maar daar zit natuurlijk veel meer achter. Jongeren en in het specifiek jonge vrouwen in Rotterdam, die in laag sociale context wonen, zoals Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hoogvliet en Ijsselmonde krijgen niet dezelfde vorm van cultuureducatie, als jongeren uit een hogere klasse. Dit zorgt er uiteraard voor dat er onderscheid wordt gemaakt in het cultureel kapitaal van deze groepen en er klasse ongelijkheid ontstaat.

Vaak wordt het één beter erkend dan het ander. Hier wordt echter een misstap gemaakt. Het gaat namelijk om verschillende soort kapitalen. Het westerse kapitaal bestaat uit: luxe levensstijlen, wetenschap en kennis voor kunst & musea. Terwijl voor vele anderen cultureel kapitaal bestaat uit: dans, theater, muziek etc. Het merendeel van de aangeboden cultuur instanties zijn gericht op de westerse cultuur, waardoor velen niet westerse jongeren zich niet verbonden voelen en minder interesse weten op te brengen. Zoals eerder benoemt hebben jonge vrouwen het net iets moeilijker met het uiten van hun talent dan mannen. Je ziet dat deze doelgroep een bepaalde drempel ervaart en de stap naar het ontwikkelen van hun talent op professioneel gebied, daarom heel wat moeilijker verloopt. Vaak lopen vrouwelijke artiesten in hun ontwikkeling tegen de volgende pijnpunten aan; kansenongelijkheid, onveilige omgevingen en een gebrek aan inclusiviteit.

Missie: Wij erkennen het niet westerse kapitaal en promoten dit door middel van talentontwikkeling onder jonge vrouwen. Wij herkennen het moeizame proces en willen met en voor vrouwen een veilige omgeving creëren, waar zij hun talent kunnen presenteren. Ook zorgen wij ervoor dat deze kwestie in het daglicht wordt gebracht onder andere doelgroepen. Dit doet Get2Gather door middel van meerdere events, zoals: podcasts, fotoshoots en bijeenkomsten.

Why, how, what
Vanuit intrinsieke motivatie en frustratie wilden wij een kwestie behandelen. Een kwestie die dicht bij ons -als vrouwen van kleur- ligt en waar wij waarde aan hechten. Deze kwestie is cultuur. Cultuur uit zich op zo veel verschillende manieren, dus ook doormiddel van talentontwikkeling.

Het podium geven van talent, dat normaliter niet geaccepteerd wordt vanwege haar cultuurkapitaal, is wat wij willen doen. Daarnaast creëren wij een vrouwvriendelijke omgeving, waar verhalen van vrouwelijke artiesten gedeeld worden.

Wij organiseren meerdere evenementen, waar wij bovenstaande doelen willen bereiken. Vooralsnog hebben wij de volgende concepten ontwikkeld en uitgevoerd: Get Together the Hangout, workshop Level Up, en de fotoshoot Pretty Hurts.

Doelstellingen
Get2Gather wenst bewustwording te creëren. Deze bewustwording moest niet alleen ontstaan onder andere doelgroepen, maar ook onder vrouwen zelf. We wilden dat deze vrouwen zich bewust werden van de giftige werkomgeving waarin zij zich (kunnen) begeven. Het samen komen, bouwen aan een community en talent tentoonstellen, ging hiermee gepaard.

Samenwerkingspartners
Get2Gather heeft met meerdere (eventuele) samenwerkingspartners langdurig contact gehad. Sommige van deze samenwerking zijn uitgesteld en worden op een ander moment aangenomen. Natuurlijk zijn er ook samenwerkingen geweest die wij met succes hebben afgerond en op langer termijn zelfs blijven lopen.

Zo hebben wij voor onze fotoschoot een professionele fotograaf aangenomen en zijn wij met het kledingmerk Dissculture een samenwerking aangegaan, om te laten zien dat streetwear ook voor vrouwen is en dat vrouwen simpelweg gewoon gangster zijn. We hebben voor dit merk in het specifiek gekozen, omdat onze waarden goed bij elkaar aansloten. Iets wat wij ten alle tijden willen en zullen blijven doen, is dicht bij onszelf en onze normen en waarden blijven.

Ook zijn wij naar aanleiding van een eerder evenement, dat wij bijgewoond hebben, een samenwerking aangegaan met Music Matters. Hét Rotterdamse platform dat zich inzet voor talentontwikkeling. Zij werken aan het concept Women in the music Industry. Voor de samenwerking hebben wij een pilot uitgevoerd, waar wij de programmering voor hebben opgezet. In de toekomst zullen wij dit project blijven ondersteunen en nemen wij deel aan de programmeringen van de uitvoeringen.

Impact
Wij zijn te werk gegaan aan de hand van een aantal doelstellingen. Een van de belangrijkste doelstellingen was dat wij een steentje konden bijdragen aan de vrouwelijke entertainment cultuur. Ook wilden wij een community opbouwen en vrouwen samenbrengen om te laten zien hoe powerful we in groepsverband kunnen zijn, zonder elkaar te zien als eeuwige concurrentie.

Volmondig kunnen we zeggen dat bovenstaande doelen behaald zijn. Dit was alleen al op te merken, uit de reacties die we ontvingen na, maar ook zeker tijdens de evenementen. Leuk om te zien, was dat de dames los kwamen en durfden te spreken over onderwerpen die hen eerder te ‘kwetsbaar’ maakten. Ze konden aan elkaar relateren en vormden op die manier nieuwe verstandhoudingen. Uit evaluatie gesprekken blijkt, dat deze vrouwen graag een podcast willen uitvoeren met ons.

 

 

Wat gebeurd er nu met Get2Gather?
Get2Gather is middels een gedeelde passie opgericht. Deze passie is nog steeds aanwezig en gedurende het project alleen maar meer geworden. Het is dus niet meer dan logisch dat we dit project blijven voortzetten. Zoals eerder aangegeven hebben wij ook nog een samenwerking, die doorloopt tot in ieder geval september. Ook hebben wij goede gesprekken gehad met partijen, die in de toekomst een samenwerking met ons willen aangaan. Al met al, hebben wij nog te veel mooie dingen op de planning te staan, om het project niet voort te zetten. Houdt ons in de gaten!

Contact
Ben je geïnteresseerd in onze werkzaamheden en zou je meer willen weten of Get2Gather? Neem dan gerust contact met ons op.
Instagram: @get2gather__
Gmail: projectlembbl@gmail.com