Sticky @ De Willem

Sticky @ De Willem

Live at
Kai-Arne Poot, Mees van Bosse & Jara Tees

“Blijf Verbonden, Blijf Plakken: Ervaar het academieleven als Nooit Tevoren!”

Kom allemaal donderdag 8 juni 15:00-17:00 uur naar De Willem.


Wie zijn we?
Drie derde jaars Leisure & Event management studenten Kai-Arne Poot, Mees van Bossen & Jara Tees die zich bezig houden met een Sticky Campus. We zijn gestart vanuit het punt betaalbare leisure te genereren voor studenten. Hedendaags stijgen de prijzen enorm en daarbij ook de prijzen van de leisure activiteiten. Afgelopen tijd hebben wij onderzoek gedaan naar een betaalbaar leisure aanbod voor studenten en hoe dit vertaald kan worden naar de Willem de Kooning Academie.

Wat is een nou een Sticky Campus?
Een Sticky Campus is een academie die is ontworpen om studenten, docenten en medewerkers betrokken en verbonden te houden. Het biedt faciliteiten, activiteiten en ondersteunende diensten om een comfortabele en handige omgeving te creëren. Het doel is om een gevoel van verbondenheid en thuis te bevorderen, waarbij studenten zich niet meer buiten de campus hoeven te begeven voor ontspanning en plezier. Er worden activiteiten aangeboden zoals danslessen, yoga, sportlessen en netwerkborrels, ontwikkeld door studenten of jonge ondernemers die het leisure betaalbare aanbod geven in ruil voor zichtbaarheid/het podium.

”Over vijf jaar dragen hogescholen en universiteiten bij aan het welzijn van studenten door ruimte en financiële middelen te faciliteren voor productie van studenten voor studenten.”

Hoe kunnen we dit nou terug zien op de WDKA?
Stakeholders:
De Willem 
De Willem is een plek van samenkomst. Op dit moment is het vooral nog een plek waar mensen voor de horeca komen of zitten te studeren. Zo’n plek als De Willem kan een plek worden waar (betaalbaar) leisure aanbod wordt gegenereerd, om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de studenten.
Wij hebben iets ontwikkeld hoe De Willem zich kan positioneren binnen een Sticky Campus. Een concept dat elke maand terugkomt.

WDKA-Haven
WDKA-Haven bouwt aan een community binnen de Willem de Kooning Academie. Daarbij ondersteunen zij initiatieven van studenten.

Krachten bundelen
De Willem is een plek van samenkomst en WDKA-Haven steunt het bij elkaar brengen van studenten (community building). Doordat wij deze twee partijen bij elkaar hebben gebracht versterkt het elkaar en zal er impact gemaakt worden.

Ons doel
Betaalbare leisure genereren wat uitgevoerd kan worden in De Willem door studenten voor studenten om het welzijn van de student te vergroten. Hierdoor zullen er meer studenten op school blijven voor hun Leisure, wat een bijdrage zal leveren aan een verbeterde mentale welzijn voor studenten wat weer bij zal dragen aan de motivatie voor hun studie. Met de overdracht aan de WDKA-Haven willen wij impact maken, zodat het niet bij een schoolproject blijft, maar ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd en verder wordt ontwikkeld.

Eindwerk & Overdracht
Wij dragen ons concept over aan WDKA-Haven. Zij gaan namelijk aankomend jaar door met ons concept om elke eerste donderdag van de maand iets in De Willem te organiseren. Zij krijgen van ons een overdrachtsdocument met o.a. programma, communicatie en samenwerkingspartners.  Zij hoeven alleen maar elke donderdag studenten de mogelijkheid te geven om iets te programmeren, waar dan andere WDKA studenten gebruik van kunnen maken.

Wij dragen nu een tal aan workshops aan die door studenten of jonge ondernemers gegeven worden voor andere studenten. Wij leveren de eerste 11 workshops aan, daarna neemt WDKA-Haven het over!

Ben jij nou enthousiast geworden en wil je ook iets overbrengen aan je medestudenten?
Meld je dan aan via wdka.haven@hr.nl