WDKA x RSCW

WDKA x RSCW

Live at
Baek Hyun Keus, Tom Stoelinga & Remi van der Velde

Hallo allemaal,

Wij zijn Baek, Tom en Remi 3de jaar studenten van de opleiding Leisure & Eventmanagement. Vanuit onze gezamenlijke passie voor hiphop willen wij verandering teweegbrengen in het laten toenemen van de hiphopcultuur in Rotterdam. Wij zijn namelijk van mening dat de hiphopcultuur zijn ware potentie nog niet heeft bereikt.

Doel

Ons doel is om met behulp van een guideline beginnende artiesten te helpen om van amateur naar semi-professional niveau te gaan. Als beginnend artiest weet je soms niet waar je moet beginnen. Er moet zoveel zaken die geregeld moeten worden dat je soms de draad kwijtraakt. Vaak hangt er een stigma boven dat je veel geld moet investeren om als artiest van de grond te komen. Echter, blijkt dat niet het geval te zijn. Er zijn verschillende instanties die bereid zijn om artiesten te helpen in het professionaliseren. Vaak zijn artiesten hiervan niet op de hoogte en komen zij er gaandeweg pas achter dat er wel degelijk middelen zijn die het proces van professionaliseren vergemakkelijkt. Met behulp van de guideline willen wij dit proces nog makkelijker maken en artiesten stimuleren om hun passie achterna te gaan.

Overdracht

De guidline zal uiteindelijk worden overgedragen aan Rotterdam Street culture Week. Zij zullen in samenwerking met Buma Cultuur Nederland verschillende workshops organiseren met experts uit de muziekbranche. De guideline zal worden gebruikt om de workshop invulling te geven. De workshops zullen in het teken staan van het aandeel van muziekauteursrecht op zowel de Nederlandse als buitenlandse markten. Hiervoor zullen er artiesten, een Publisher, een distributeur, een marketingspecialist en een muziekmanager worden uitgenodigd om hun verhaal te doen en vragen te beantwoorden.

Programma

Ben jij geïnteresseerd om onze expositie bij te wonen, dan ben je van harte welkom! Hieronder vind je het programma en verdere informatie.

10:30-10:45  Inloop
10:45-11:15 Start
11:15-11:30 Documentaire
11:30-11:45 Presentatie
11:45-12:00 Overdracht
12:00 Afsluiting

Locatie

Op donderdag 8 juni zal de expositie plaatsvinden bij CMNTY in Rotterdam. CMNTY is een co-workspace voor creatievelingen en zit gevestigd in het Rotterdams Maker District. Een platform waar zelfstandige contentmakers zich verzamelen, aansluiting vinden met opdrachtgevers en ter plekke hun werk kunnen uitvoeren. Het adres is Benjamin Franklinstraat 513, M4H in Rotterdam. Bij binnenkomst kan je trap oplopen en vervolgens rechtsaf slaan naar de hal. Loop gedurende 50 meter rechtdoor en aan je linkerhand vind je het kantoor van CMNTY. Het dichtstbijzijnde metrostation is Marconiplein. Vanaf hier is het ongeveer 14 min. lopen naar de locatie van CMNTY. Zie hieronder op de afbeelding de looproute!