Met gaming naar beweging

Met gaming naar beweging

Live at
Asmara van der Werff

Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig, oorzaken hiervan zijn digitalisering, verstedelijking en te weinig veilige speelplekken!

Wat als je nu juist digitalisering inzet als oplossing, op een plek in de stad waar kinderen wel veilig kunnen spelen?

Benieuwd hoe dat er dan uit komt te zien? Kom dan op woensdag 7 juni tussen 14:00 en 16:00 uur naar speeltuin De Feijenoordse Middenstip

 

Hey allemaal,

Ik ben Asmara van der Werff, derdejaars studente Leisure and Events Management. Ik heb de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar hoe gamificatie kan bijdragen aan het tegengaan van bewegingsarmoede onder kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar oud uit Rotterdam.

Wat is Met gaming naar beweging?

Met gaming naar beweging is een project waarbij gamificatie als middel wordt ingezet om bewegingsarmoede bij Rotterdamse kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar oud tegen te gaan. Mijn toekomstscenario is dat Rotterdam over 5 jaar de gamificatie hoofdstad van Nederland is. Om dat te realiseren is het mijn doel om alle beheerde speeltuinen in Rotterdam gamificatieproef te maken. Om het doel te behalen heb ik mezelf nu gefocust op één speeltuin. Ik heb 3 interventies uitgevoerd onder de doelgroep om erachter te komen of gamificatie echt de oplossing is om kinderen meer te laten bewegen. Uit de testen is gebleken dat dit zeker een oplossing kan zijn, omdat de kinderen allemaal enthousiast waren en het een leuke manier vonden om te bewegen. Hieronder zijn foto’s van de interventies te zien.

         

          

         

Stakeholders

Ik heb samengewerkt met House of Esports en BSW (Buurt- en Speeltuinwerk) Rotterdam. Ik heb voor deze partijen gekozen, omdat House of Esports gespecialiseerd is gamificatie en mij hierbij kon ondersteunen in de uitvoeringen. En BSW Rotterdam beheert alle speeltuinen in Rotterdam, zij zijn de partij geweest voor het realiseren van de locatie en een veilige speelplek voor kinderen.

                    

Overdracht + hoe verder

Mijn project draag ik over aan House of Esports en BSW Rotterdam. Ik heb voor hun een Level-Up plan gemaakt, waar per level (stap) staat beschreven wat ze zouden kunnen doen om uiteindelijk alle speeltuin gamificatieproef te maken. Ik laat het project nog niet helemaal los, want ik blijf ook na het project samenwerken met deze stakeholders om mijn toekomstscenario te gaan realiseren.

Ik kijk uit naar wat de toekomst gaat brengen, maar eerst zie ik u bij mijn eindexpo op 7 juni!