Linda Ammerlaan

Delen is key!

Sharing is caring! Veelvuldig vliegt deze uitdrukking over het internet. Het delen werkt niet alleen om meer mensen te betrekken of aandacht te vragen voor een goed doel. Ook voor het ontwikkelen van projecten is het delen van informatie een belangrijk ingrediënt. Alle studenten zeggen hetzelfde. Delen is key! Als je deelt, krijg je meer…
Lees verder »

Leisure, livable & lovable

Hoe zien studenten de bijdrage van leisure aan een livable en lovable stad? En hoe dragen zij daaraan bij. Met het lab midden in de stad kreeg het begrip meer lading en de pandemie deed er een schepje bovenop. Leisure is naast een grote sector, ook een abstract begrip. Het gaat over de beleving en…
Lees verder »

De stad als leermotor

De pilot van het Leisure Lab is goed bevallen en smaakt naar meer. Zichtbaarheid, kruisbestuiving en de juiste plekken zorgen  voor de brandstof om met elkaar te leren en bij te dragen aan de stedelijke ontwikkeling. Onderwijs in de stad zorgt dat studenten sneller leren en kunnen aanhaken op de actualiteit. Door wekelijks op een…
Lees verder »

Cruciale momenten

Hoe kijken de betrokken studenten terug op een jaar lang onderzoeken, ontwerpen en maken voor de stad? Wat zijn de cruciale dingen om te doen of juist te laten? Het project start met de individuele fascinatie van de studenten voor grootstedelijke vraagstukken en hun eigen leisure roots. Vanuit deze fascinatie vormen de studenten een groep…
Lees verder »

Voorwoord

‘Maak de schoolmuren rekbaar’ was de titel van mijn betoog bij een bijeenkomst van The New School Collective. Dit is volgens mij het antwoord op de vraag wat is een school? Deze vraag startte voor mij een actieve zoektocht naar een waardevolle invulling van mijn onderwijspraktijk. Een zoektocht met de poten in de klei. Veel…
Lees verder »

Didactische opbouw van het project

Hoe is het project opgebouwd en waarom is hiervoor gekozen? Voor de eerste pilot van het leisure lab voor een veerkrachtige stad is gekozen om te werken vanuit de principes van design thinking, een iteratief proces waar de gebruiker centraal staat. Dit is een logische manier van organiseren als je start vanuit een leeg canvas.…
Lees verder »

Blijvend programma voor de stad

Een safe space op Zuid waar je jezelf kunt zijn en een podcast om de informele cultuur een stem te geven, zijn de projecten die hun programma voor de stad doorzetten. Jezelf op Zuid en Zuiderwind hebben mooie plannen op stapel staan. Jezelf op Zuid Jezelf op Zuid rondde het Lab af met een welverdiende…
Lees verder »

Zijn, waar het gebeurt

Het eerste Leisure Lab is neergestreken in de karakteristieke locatie Het Gemaal op Zuid in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. Zevenentwintig 2e jaars studenten van de opleiding Leisure & Events Management kozen voor dit avontuur. Zij ontdekten wat dichtbij en middenin staan betekent voor het ontwerpen en uitvoeren van projecten voor de stad. Toen de uitnodiging…
Lees verder »